Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ρεβάνς για την ήττα του α' γύρου πήραν οι Τιτάνες Παλαμά


Μια ακόμη εντός έδρας νίκη πραγματοποίησαν οι Τιτάνες Παλαμά απέναντι στη Νίκαια.

Λίγο ο πληγωμένος εγωισμός από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, λίγο η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα την άνετη επικράτηση των Τιτάνων που σε συνδυασμό με την ήττα της Ελασσόνας στον Βόλο φέρνει την ομάδα του Παλαμά ένα βήμα πιο κοντά από την μεγάλη επιστροφή στη Γʼ Εθνική κατηγορία. Με μία νίκη στα τρία παιχνίδια που απομένουν οι Τιτάνες θα είναι και μαθηματικά πρωταθλητές.

Οι παίχτες των Τιτάνων ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και γρήγορα άρχιζαν να χτίζουν μια διαφορά που στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε και στο +10 (24-14). Έχοντας ως δυνατό όπλο την πιεστική άμυνα και βρίσκοντας γρήγορα καλάθια στην επίθεση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Νίκαιας καθώς η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους Τιτάνες να προηγούνται με 44-25. Η συνέχεια του αγώνα ήταν μια τυπική διαδικασία καθώς και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες τους με τον προπονητή των Τιτάνων να δοκιμάζει διάφορα σχήματα για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Το τελικό 84-55 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Για ακόμη ένα αγώνα οι φίλοι των Τιτάνων δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να βοηθούν της ομάδας τους. Με τη λήξη του αγώνα και με τα νέα να έχουν φτάσει από το Βόλο πανηγύρισαν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι τη νίκη της ομάδας τους.

Επόμενο παιχνίδι για τους Τιτάνες το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στο Ε.Α.Κ. του Βόλου με αντίπαλο την ομάδα της Ανάληψης.

Όσον αφορά τον αγώνα:

Δεκάλεπτα: 24-14, 44-25, 64-44, 84-55

Γ.Σ. Τιτάνες (Αρχοντούλης): Τσιάπουλας 13(1), Bαϊδάκης 5, Κουτρούλης, Κοβάτσεβ 7, Αναγνωστόπουλος 6, Ντούρβας 2, Φούντας 12(2), Μπιζιώτης 3, Μακρής 6, Παπαγιάννης 15(2), Θεοδοσίου 5, Γκαντιάς 10

Νίκαια (Χασανίδης): Χατζόπουλος 11, Σταυρόπουλος 2, Μαργαριτόπουλος 16(1), Αμπντάλα 3, Πράπας 4, Γαλίτης, Πιτσαρής 5, Μακρίδης 2, Λέγκας 12, Λευκαδίτης
Διαβάστε Περισσότερα » »

Ο Παλαμάς τίμησε την επέτειο


Η ηλιόλουστη Κυριακή βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Παλαμά.
Αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία και τη Δοξολογία που έγινε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου (Ρουμ), πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, στην κεντρική πλατεία Τιτάνων, όπου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα σχολεία και τους φορείς της πόλης του Παλαμά, διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και απαγγέλθηκαν ποιήματα σχετικά με την εθνική μας επέτειο.
Στη συνέχεια επί της οδού Γρηγορίου Γουλιανού, έγινε η παρέλαση των μαθητικών τμημάτων από όλα τα σχολεία της πόλης, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Παλαμά να παιανίζει εμβατήρια δίνοντας το «βήμα» στους παρελαύνοντες νεολαίους του Παλαμά.



Από το χώρο των επισήμων, την παρέλαση παρακολούθησαν, εκτός του δημάρχου Παλαμά κ. Κ. Πατσιαλή και της δημοτικής Αρχής, ο αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Χρουμπ και η κ. Κόκκαλη ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, ο πολιτευτής κ. Ν. Παπάς, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Παλαμά, κ.ά.
Αμέσως μετά την παρέλαση, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τους επισήμους και το λαό του Παλαμά στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Παπαλού στα εγκαίνια του Παντοπωλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με χρόνια προβλήματα της περιοχής μας, φέρνουν δυστυχώς καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.
Η Εκκλησία μας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Κύριλλου επιτελεί ένα πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας με τη λειτουργία των Σπιτιών της Αγάπης στην Καρδίτσα και τους άλλους δήμους, αλλά και με τη δράση των φιλόπτωχων ταμείων των ενοριών και τη λειτουργία των ευαγών ιδρυμάτων της.
Ως Δήμος Καρδίτσας αναγνωρίζουμε τον κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και θέλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το έργο της.
Γι’ αυτό και συμπράττουμε με την Εκκλησία μας στην ίδρυση και λειτουργία του «Παντοπωλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που θα μπορεί να παρέχει αναγκαία είδη διατροφής σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους.
Το Παντοπωλείο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δεν είναι όμως μόνο μια προσπάθεια υποστήριξης των απόρων. Είναι μια δράση αλληλεγγύης και προσφοράς με στόχο τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που υποφέρει και που η ελπίδα του στρέφεται σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει.
Είναι μια προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής καθότι θα στηρίζεται κυρίως στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων, ιδρυμάτων και ιδιωτών.
Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με παραγωγούς της περιοχής, επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι με ευχαρίστηση θα στηρίξουν την πρωτοβουλία μας.
Θέλω με την ευκαιρία να καλέσω όλους, όσοι μπορούν να υποστηρίξουν με προσφορές τους τη λειτουργία του Παντοπωλείου, να μην διστάσουν να το κάνουν και να ξέρουν ότι η προσφορά τους «θα πιάσει τόπο».
Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιτακτική ανάγκη, να δείξουμε πως είμαστε Άνθρωποι!
Διαβάστε Περισσότερα » »

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ – Στο Νομό Καρδίτσας


Νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα ριχθούν στην πολιτική μάχη για λογαριασμό του Αντώνη Σαμαρά, κατέθεσαν χθες την αίτηση συμμετοχής τους για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Νομό Καρδίτσας, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καρδίτσας. Εκτός λοιπόν των εν ενεργεία βουλευτών κ.κ. Ταλιαδούρο και Τσιάρα που συμμετέχουν αυτοδικαίως στο ψηφοδέλτιο και του πρώην Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου, τα νέα πρόσωπα είναι ο κ. Παύλος Σιούφας, ο κ. Σωτήρης Μπούσδρας, ο κ. Γιώργος Κωτούλας, και φυσικά οι πολιτευτές του κόμματος κ. Ασημίνα Σκόνδρα, Νίκος Παππάς και Νίκος Πολύζος. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας της κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν το ποινικό μητρώο και για τους πρώην βουλευτές που πιθανότατα να συμμετείχαν στη διαδικασία, θα έπρεπε να καταθέσουν δήλωση παραίτησης από οποιαδήποτε παλαιότερη οικονομική αξίωση που θα είχε σχέση με τη θητεία τους ως βουλευτή. Το ποσό της αίτησης ανήλθε στα 300 ευρώ και ο λόγος του υψηλού αυτού κόστους ήταν για την ενίσχυση στα πάγια έξοδα των γραφείων συντήρησης της ΝΟΔΕ. Επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι η αποστολή της λίστας στα κεντρικά της ΝΔ και μαζί με τη ΝΟΔΕ θα αποφασιστεί ποιοι θα περιέχονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος για το Νομό μας.

Δήλωση της κ. Σκόνδρα

Στα Γραφεία της ΝΟΔΕ, προσήλθε χθες το μεσημέρι, η κ. Ασημίνα Σκόνδρα και κατέθεσε ενώπιον του Προέδρου κ. Δημήτρη Λουκά, τη δήλωση υποψηφιότητας για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας. Ακολούθως η κ. Σκόνδρα δήλωσε τα εξής: «Η εμπιστοσύνη και η στήριξη των συμπολιτών μου, μου έδωσε τη δύναμη, επί σειρά ετών, μέσα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, να αγωνίζομαι στην πρώτη γραμμή της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αντλώντας το ηθικό δικαίωμα από τους ανιδιοτελείς αυτούς αγώνες μου, κατέθεσα την δήλωση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου μας. Σήμερα η πατρίδα μας και όλοι εμείς, βιώνουμε τις πιο άσχημες καταστάσεις από την μεταπολίτευση και μετά. Η Ν.Δ. είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να χαράξει το δρόμο της ελπίδας και της λύτρωσης. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκείνος που αποδεδειγμένα ξέρει, θέλει και μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος και να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα για την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χρειάζεται δίπλα του πολιτικούς άφθαρτους, ηθικούς, έντιμους, ειλικρινείς και αποφασισμένους. Χρειάζονται αυθεντικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, για να φέρουν την ανατροπή και το νέο ξεκίνημα. Θεωρώ χρέος και καθήκον μου να συμμετέχω σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου να στηρίξω των Πρόεδρό μας. Να αξιοποιήσω την πείρα, την δραστηριότητα και την διεκδικητικότητά μου, προς όφελος της Χώρας μας, του Νομού μας και των συντοπιτών μου».
http://www.karditsanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » »

Δήμος Παλαμά: Μόνο για Άγ. Δημήτριο, Πέτρινο και Συκεώνα τα δωρεάν τρόφιμα


Σε τρία χωριά μόνο του Δήμου Παλαμά οι κάτοικοι θα μπορούν να δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα ύστερα από διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Πρόκειτα για τι κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Πετρίνου και Συκεών που χαρακτηρίζονται ως μειονεκτικές γεωργικές περιοχές κατά την έννοια της οδηγίας 75/268/ΕΟΚ(Ελλάς) (81/645/ΕΟΚ) και των οποίων οι άποροι δημότες μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν διανομής τροφίμων μέχρι τις 28 Μαρτίου 2012.

Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Καθημερινότητας του δήμου Παλαμά, στο τηλέφωνο 24443-50111.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Συνεδρίαση στο Προάστιο για το Δήμο Παλαμά την Τρίτη 20/3


Την προσεχή Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στις 19:00, στο Δημοτικό Κατάστημα της τ.κ. Προαστίου της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2012 και καθορισμός αρδευτικής περιόδου. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.


2. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί δημοπράτησης δημοτικού καταστήματος στην Τοπική Κοινότητα Ιτέας. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Λιάχανος.


3. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί δημοπράτησης δημοτικής αποθήκης στην Τοπική Κοινότητα Ιτέας. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Λιάχανος.


4. Έγκριση ή μη της υπ’ αριθμ.: 17/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΠΔΔ – Δημοτικός Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ), που αφορά αναμόρφωση προϋπολογισμού. Εισηγητής Δ.Σ. κ. Απόστολος Τσερέπης.


5. Έγκριση ή μη του 2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Ασφαλτόστρωση Δημοτικών Δρόμων (Β΄ Φάση)». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.


6. Έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Διαμόρφωση Δημαρχείου». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.


7. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αριθμ.: 01/2012 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Φύλλου. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Λιάχανος.


8. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αριθμ.: 05/2012 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Ορφανών. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Λιάχανος.


9. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αριθμ.: 04/2012 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Πετρίνου. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Λιάχανος.


10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αντικουνουπική προστασία στην Έδρα του Δήμου και στις Τοπικές Κοινότητες. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.


11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για εγκατάσταση τηλεφωνικών συνδέσεων και internet στις Τοπικές Κοινότητες. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.


12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτημα του κ. Γεωργίου Χατζηρίζου του Κωνσταντίνου. - Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάτας.


13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε κοινό αίτημα του κ. Χαριλάου Καραδόντου του Δημητρίου και λοιπών δημοτών κατοίκων Παλαμά. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Νασιούλης.


14. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτημα της κ. Ευαγγελίας Παπαζήση του Αποστόλου. - Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Νασιούλης.


15. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτημα του κ. Κωνσταντίνου Πετρόπουλου του Ευαγγέλου. - Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.


16. Συζήτηση - ενημέρωση επί Δικαστικών αποφάσεων. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

17. Προέγκριση εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι αμαρτίες συγχωρούνται, οι μ@λ@κίες όχι...


Τρεις άνδρες πεθαίνουν και εμφανίζονται μπροστά στον Άγιο Πέτρο για την τελική κρίση.


Ο Άγιος πλησιάζει τον πρώτο και του λέει:


Άγιος: Πες τέκνον μου αμάρτησες ποτέ στη ζωή σου;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα. Σ' όλη μου τη ζωή υπήρξα ενάρετος.
Άγιος: Τη γυναίκα σου την απάτησες ποτέ;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα, τη γυναίκα μου την αγαπούσα πάρα πολύ.
Άγιος: Για θυμήσου …για θυμήσου.
Μακαρίτης (κλαίγοντας γοερά): Άγιε Πατέρα μου... μία φορά μόνο... σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι που είχα πάει με μία ωραία συνάδελφο...είχαμε μεγάλη επιτυχία...μέσα στη χαρά μας ήπιαμε λίγο παραπάνω για να το γιορτάσουμε...και παρασύρθηκα...αχ πόσο μετανοώ που πρόδωσα τη γλυκιά μου τη γυναικούλα.
Άγιος: Καλά τέκνον μου συγχωρείσαι. Ύπαγε στον Παράδεισο.


Ο Άγιος πλησιάζει το δεύτερο και του λέει:


Άγιος: Εσύ τέκνον μου αμάρτησες ποτέ στη ζωή σου;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα. Σ΄ όλη μου τη ζωή υπήρξα πολύ θεοσεβούμενος.
Άγιος: Τη γυναίκα σου την απάτησες ποτέ;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα, η γυναίκα μου κορώνα στο κεφάλι μου.
Άγιος: Για θυμήσου ... για θυμήσου.
Μακαρίτης (ξεσπώντας σε λυγμούς): Άγιε μου... μία και μοναδική φορά... ξέρεις είχα μαγαζί με γυναικεία εσώρουχα... κάποια πελάτισσα με παρακάλεσε να της πω τη γνώμη μου για το τί της ταίριαζε...ήταν πολύ όμορφη... εκεί που τα δοκίμαζε μου έλεγε πώς σου φαίνεται αυτό πώς φαίνεται το άλλο...ήμασταν μόνοι... και τελικά δεν άντεξα...αχ πόσες τύψεις έχω που πάτησα το στεφάνι μου.
Άγιος: Εντάξει τέκνον μου, συγχωρεμένος. Πήγαινε και εσύ στον Παράδεισο.


Πλησιάζει και ο τρίτος.


Άγιος: Εσύ τέκνον μου αμάρτησες ποτέ στη ζωή σου;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα. Ήμουν υπόδειγμα ηθικής.
Άγιος: Τη γυναίκα σου την απάτησες ποτέ;
Μακαρίτης: Όχι Άγιε Πατέρα, ήμουν πάντα πιστός στους όρκους που έδωσα στον γάμο μου.
Άγιος: Είσαι σίγουρος;
Μακαρίτης: Απολύτως Άγιέ μου. Μία φορά μάλιστα μια όμορφη γειτόνισσα που είχε νοικιάσει το διπλανό διαμέρισμα, μου χτύπησε το κουδούνι να ζητήσει λίγο καφέ. Φορούσε ένα διάφανο νυχτικό και πάνω που της έδωσα τον καφέ μου είπε πόσο μόνη ένοιωθε και με παρακάλεσε να την πάρω στην αγκαλιά μου. Όμως εγώ - βράχος ηθικής – της είπα ότι τιμώ το στεφάνι μου και την έδιωξα κακήν κακώς.
Άγιος: Βεελζεβούλ!!! Πήγαινέ τον στην κόλαση... στα καζάνια.
Μακαρίτης (φωνάζοντας διαμαρτυρόμενος): Δεν είναι δυνατόν να με στείλετε στην κόλαση. Εγώ δεν αμάρτησα και δεν απάτησα τη γυναίκα μου. Οι άλλοι δύο γιατί πήγαν στον παράδεισο;
Άγιος: Άκου τέκνον μου, εμείς εδώ συγχωρούμε αμαρτίες και όχι μ@λ@κίες.


Πηγή: geladeros.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.com/2012/03/blog-post_7148.html#ixzz1p25s7ypO
Διαβάστε Περισσότερα » »

Συστράτευση τουλάχιστον 10 διαγραφέντων της ΝΔ με τον Καμμένο


Την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Νέα Δημοκρατία

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και αρχηγός του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο την Κυριακή 11 Μαρτίου
Νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αναμένεται να δημιουργήσει εντός των επομένων εικοσιτετραώρων η ένταξη των περισσοτέρων διαγραφέντων βουλευτών από τη Ν.Δ. στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η συμπόρευσή τους σε μια αντιμνημονιακή πορεία με τον κ. Π. Καμμένο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απρόοπτου όπως προανήγγειλε και «Το Βήμα» της περασμένης Κυριακής, την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Ν.Δ.


Σε αυτή την Κ.Ο. θα συμμετάσχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές από όσους διέγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ώστε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» που ίδρυσε ο κ. Καμμένος, να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Η νέα Κ.Ο. που αναμένεται να συγκροτηθεί, θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και θα επωφεληθεί απ' όλα τα δικαιώματα του κανονισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Φ. Κουβέλης για την Δημοκρατική Αριστερά, ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τη Δημοκρατική Συμμαχία.


Η προοπτική ενδεχόμενης επιστροφής των 16 βουλευτών στη ΝΔ δεν υπάρχει πλέον και είναι χαρακτηριστική η επισήμανση της ηγεσίας του κόμματος, ότι δεν θα περιληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια οι διαγραμμένοι βουλευτές που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και πρόσωπα τα οποία περιοδεύουν σε νομούς και λένε ότι είναι κατά του μνημονίου.


Στον αντίποδα, η Ν.Δ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επανένταξη των πέντε από τους 21 διαγραφέντες, που είχαν ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο και οι οποίοι είναι, οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης, Ζ. Τζηκαλάγιας και Αλ. Δερμεντζόπουλος, ενώ έως την προσεχή Πέμπτη καταθέτουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να είναι στις εκλογικές λίστες.


Εκτός Ν.Δ. θα παραμείνουν οι βουλευτές, που επέμειναν στην καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Η «κόκκινη» κάρτα ισχύει για τους, κκ. Μ. Τζίμα, Σπ. Γαληνό, Δ. Σταμάτη, Γ. Βλάχο, Κ. Γκιουλέκα, Κ. Παπασιώζο, Μιχ. Γιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Χρ. Ζώη, Γ. Καρασμάνη και Γ. Βαγιωνά, αλλά και τις κυρίες, Μαρία Τσαρουχά- Κόλια, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μίκα Ιατρίδη.

Ήδη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχουν ενταχθεί, η κυρία Έλενα Κουντουρά (ήταν μαζί με τον κ. Καμμένο στο Δίστομο την Κυριακή, όπου και παρουσιάστηκε και επίσημα η διακήρυξη του νέου κόμματος) και ο κ. Π. Μελάς.
Με βάση πληροφορίες που έχει «Το Βήμα» στη διάθεσή του, στο νέο αντιμνημονιακό κόμμα θα ενταχθεί σίγουρα, ο κ. Μαρκόπουλος, που θα είναι και υποψήφιος, αλλά και θα περιοδεύσει σε όλη την επικράτεια για να ενισχύσει, το μήνυμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Οι κκ. Καμμένος και Μαρκόπουλος είχαν τρίωρη συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας και συζήτησαν για πολλά θέματα που αφορούν την οργάνωση του νέου κόμματος.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο κόμμα αναμένεται να διαδραματίσει ο βουλευτής Λάρισας κ. Ζώης που διατηρεί πολυετή φιλία με τον κ. Καμμένο, έχει οικοδομήσει μετριοπαθές προφίλ και θεωρείται ένα πρόσωπο που μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους.
Δεδομένη θεωρείται και η προσχώρηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταμάτη (κουμπάρος του κ. Σαμαρά), που λέει σε όλους τους τόνους πως θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή με αντιμνημονιακό κόμμα.
«Έχουμε ή όχι το δικαίωμα να αποκλείσουμε βουλευτή που μέχρι σήμερα είναι έντιμος, που ψήφισε "όχι" σε όλα, κόντρα στο σύστημα και διεγράφη και θέλει να αγωνιστεί ισότιμα μ' εμάς; Έχουμε ή όχι την υποχρέωση να καλέσουμε σε κοινό αγώνα όσους μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν κατά της παράδοσης της χώρας […] και θέλουν να συστρατευτούν σαν απλοί στρατιώτες μαζί απ' όποιον ιδεολογικό χώρο και αν ανήκαν στο παρελθόν;» είχε γράψει πρόσφατα ο κ. Καμμένος στο Facebook, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις διεργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο.
Παράλληλα, υπάρχει κινητικότητα από πρώην βουλευτές προκειμένου να ενταχθούν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ έχει αρχίσει και γίνεται κινητοποίηση και στην «γαλάζια» κομματική βάση από στελέχη που πρόσφατα διαγράφηκαν από τη Ν.Δ. όπως τους αντιμνημονιακούς κκ. Ι. Μανώλη (είναι ήδη σε επαφή με πολλά συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ ανά την Ελλάδα), Γ. Αναγνωστάκο (από τα πιο γνωστά στελέχη της «λαϊκής δεξιάς με μακρά πορεία δεκαετιών από τη νεολαία της ΝΔ) και Π. Τζώρτζη, που ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές το 2009.
Διαβάστε Περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ: 6 τρελές ιδέες για λεφτά μέσω internet !!

Ο καθένας αγαπάει τα χρήματα και το internet έχει επιτρέψει…




σε πολλές επιχειρήσεις με σπουδαίες ιδέες να γίνουν απίστευτα πλούσιες. Αλλά μεταξύ όλων αυτών των μεγάλων στοχαστών, έχει υπάρξει και μια χούφτα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να βγάλουν χρήματα με ιδέες που θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις… «ηλίθιες» αν σου τις έλεγαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν απλά έξω από το κουτί, πήραν το κουτί, του έβαλαν φωτιά και έπειτα κατευθύνθηκαν στην τράπεζα να παραλάβουν τα κέρδη τους.


1. Ανταλλαγή προϊόντων









Ο Kyle MacDonald ήταν ένας Καναδός και μια μέρα αποφάσισε ότι κουράστηκε να χρειάζεται να τρέχει για να ξεφύγει από πολικές αρκούδες και να βλέπει χιόνι για 360 μέρες το χρόνο. Σκέφτηκε ότι η καλύτερη λύση ήταν να βρει ένα σπίτι κάπου αλλού.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε πράγματα όπως χρήματα, ξυλεία ή εργαλεία. Ωστόσο, αυτό που ο MacDonald είχε, ήταν ένα κόκκινο συνδετήρα και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να τον ανταλλάξει με ένα σπίτι. Έτσι, το 2005 τοποθέτησε μια αγγελία στο Gragislist προσφέροντας τον συνδετήρα για ανταλλαγή.



Κάποιες κυρίες που είδαν την αγγελία τους άρεσε αυτή η τρελή ιδέα και του πρόσφεραν σε αντάλλαγμα ένα στυλό σε σχήμα ψαριού.



Κατά την διάρκεια ενός έτους, ο MacDonald, κατάφερε να κάνει μια σειρά από ανταλλαγές που τελικά τον έκαναν να συναντήσει τον Alice Cooper και τον Corbin Bernsen, ο οποίος αντάλλαξε ένα ρόλο στο σόου του με το γάντι που είχε δώσει ο Cooper στον MacDonald.



Τελικά, τον Ιούλιο του 2006, προσφέρθηκε στον MacDonald ένα σπίτι ως αντάλλαγμα για τον ρόλο. Ο MacDonald αισθάνθηκε σαν νικητής παρά το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκονταν στο Kipling του Saskatchewan.




2. Υψηλής τεχνολογίας ελεημοσύνη









Η Bosnak ήταν μια φανατική με τα Gucci γυναίκα, που εργάζονταν στην Νέα Υόρκη με εξαψήφιο μισθό. Ωστόσο η Gucci δεν είναι μια φθηνή μάρκα και η Bosnak κατάφερε να φορτώσει την πιστωτική της κάρτα με 20.000$ ακριβώς πριν χάσει την δουλειά της. Αποφάσισε ότι το καλύτερο πράγμα που είχε να κάνει είναι να παρακαλέσει τους ανθρώπους για χρήματα ώστε να εξοφλήσει το χρέος της, γιατί το να βρει μια άλλη δουλειά της έμοιαζε μεγάλη ταλαιπωρία. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε να λερώσει τα ωραία της Prada παπούτσια στα πεζοδρόμια ζητώντας ελεημοσύνη, έτσι αποφάσισε να το κάνει μέσω του internet.

Δημιουργώντας μια σελίδα την οποία την ονόμασε “savekaryn.com”, ενημέρωνε τους ανθρώπους για την κατάσταση της και τους ζητούσε να της στείλουν όσα χρήματα μπορούσαν. Προφανώς τίποτα δεν κινεί τις καρδιές των ανθρώπων περισσότερο από μια γυναίκα ντυμένη με ακριβά ρούχα και έτσι, εντελώς ανεξήγητα, τα χρήματα άρχισαν να ρέουν. Η Unisef μάλλον πρέπει να παρατήσει τις εικόνες με τα πεινασμένα παιδιά και να κάνει διαφημίσεις με πεινασμένα μοντέλα, για να συγκεντρώσει χρήματα.



Μέσα σε 20 εβδομάδες η Bosnak κατάφερε να συγκεντρώσει 13.000$ από εντελώς άγνωστους μέσω του internet. Με τα χρήματα αυτά και αυτά που έβγαλε από την πώληση των ρούχων και των αξεσουάρ της, κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος.




3. Μικροσκοπικές κουκίδες









Ο Alex Tew ζούσε την Αγγλία και ήθελε να πάει στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς η οικογένεια του δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το internet. Σε αντίθεση με τον Kyle MacDonald, ο Tew, δεν είχε έναν κόκκινο συνδετήρα να πουλήσει ή να ανταλλάξει.

Αυτό που είχε ήταν ένας υπολογιστής και η τρελή ιδέα ότι οι εταιρείες θα πλήρωναν για να διαφημιστούν οπουδήποτε, ακόμη και σε μια σελίδα αποτελούμενη από εκατομμύρια pixels με διαφημίσεις. Έβαλε το σχέδιο του σε δράση και δημιούργησε την σελίδα ‘The Million Dollar Homepage’, πουλώντας το κάθε pixel για 1$.



Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος κορόιδευε τον Tew και αρχικά πουλούσε μόνο σε φίλους και συγγενείς. Αυτό άλλαξε όταν το θέμα του αναφέρθηκε στο BBC και ξαφνικά η σελίδα του άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα. Όταν συνέβη αυτό, άρχισε να πουλάει pixels γρήγορα. Αυτό απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορεί να τους αρέσει να γελοιοποιούν τους άλλους για τις ηλίθιες ιδέες τους, αλλά μισούν να μένουν στην απέξω.



Σε πέντε μήνες όλα τα pixels είχαν πουληθεί και ο Tew είχε βγάλει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να χρηματοδοτήσει το όνειρο του και να πάει στο πανεπιστήμιο, το οποίο και έκανε… για ένα εξάμηνο… πριν τα παρατήσει, γιατί απλά, είχε ένα εκατομμύριο.




4. Αγνότητα προς πώληση









Η Natalie Dylan (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), ήταν μια 22-χρονη με όνειρο να βγάλει χρήματα για να πληρώσει το κολλέγιο. Αν και δεν είχε καμία επιχειρηματική εμπειρία ή κάποιο καταπληκτικό προϊόν για να πουλήσει, είχε κάτι ακόμα πιο ισχυρό, έναν ολοκαίνουργιο «κόλπο». Φαίνεται ότι είχε καταφέρει να κρατήσει τον «κόλπο» της ανέγγιχτο και αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να την βοηθήσει να βγάλει κάποια χρήματα.

Σκέφτηκε την ιδέα του πλειστηριασμού της παρθενιάς της μετά την απόφαση ότι η εναλλακτική λύση, να την δώσει σε κάποιον κόπανο δωρεάν, ήταν λίγο απαίσια. Πήγε στην Νεβάδα και ζήτησε την βοήθεια από το “Moonlite Bunny Ranch”, έναν νόμιμο οίκο ανοχής, για να διαδώσει ότι τα αγαθά της είναι προς πώληση, μιας και το να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα δεν είχε αποτέλεσμα.



Αφότου μαθεύτηκε η ιστορία, ξέσπασαν αντιδράσεις. Κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι αυτή η ιδέα ήταν μια τεράστια πληγή για τις γυναίκες παντού, διαιωνίζοντας την ιδέα ότι είναι απλά ένα εμπόρευμα. Κάποιοι θεώρησαν ότι, στην πραγματικότητα, ενδυνάμωνε τις γυναίκες. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία απλά ήθελαν να μάθουν αν ήταν σέξι.



Απάντηση: Ναι



Μετά από λίγους μήνες δημοπρασιών διαπιστώθηκε ότι η τιμή που κέρδισε ήταν 3.7 εκατομμύρια δολάρια. Ο νικητής πλειοδότης ήταν από την Αυστραλία, αν και η Dylan δεν ολοκλήρωσε ποτέ την συμφωνία επειδή ο νικητής αποχώρησε όταν η γυναίκα του το έμαθε.




5. Φανταστικά σπίτια









Η Ailin Graef ζούσε στην Γερμανία όταν άρχισε να παίζει το “Second Life” ένα online παιχνίδι στο οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και κάνουν ότι και στην πραγματική ζωή, με την διαφορά ότι μπορούν να προσποιηθούν ότι είναι πολύ πιο εμφανίσιμοι από ότι στην πραγματική ζωή.

Αποφάσισε ότι το να τριγυρνάει και να μιλάει με άλλους δεν ήταν και πολύ συναρπαστικό και σκέφτηκε ένα σχέδιο για να κερδίζει χρήματα από τους άλλους παίχτες.



Αφού διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι θα πλήρωναν πραγματικά χρήματα για να αγοράσουν εικονικά σπίτια και γη, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Η Graef, υπό το όνομα ‘Anshe Chung’, άρχισε να αγοράζει «γη» άμεσα από την Linden, την εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι. Έπειτα διαιρούσε την γη αυτή και την πουλούσε σε άλλους παίχτες με κάποιο κέρδος. Επίσης συγκέντρωνε 20$ κάθε μήνα από κάθε παίχτη, σαν φόρο ακίνητης περιουσίας!



Με κάποιο τρόπο κατάφερε να πείσει αρκετούς ενήλικες ανθρώπους να της δώσουν χρήματα για εικονική «γη» ώστε να γίνει εκατομμυριούχος…




6. Χώμα. Σοβαρά, απλά χώμα









Ο Pat Burke γνώριζε ότι ήταν ηλίθιο να πιστεύεις ότι μπορείς να πουλήσεις πάγο σε έναν Εσκιμώο. Από την άλλη, το να πουλάς χώμα σε Ιρλανδούς ήταν εντελώς εύλογο και έτσι ξεκίνησε μια επιχείρηση που έκανε ακριβώς αυτό.

Φαίνεται ότι οι Ιρλανδοί σε όλο τον κόσμο αγαπούσαν πραγματικά την Ιρλανδία, όχι αρκετά για να επιστρέψουν και να ζήσουν εκεί, αλλά αρκετά για να ξοδεύουν χρήματα για μια τσάντα πραγματικού Ιρλανδικού χώματος.



Οι άνθρωποι πληρώνουν 10$ για ένα κιλό χώμα που προέρχεται από μια πεδιάδα στο Cahir της Ιρλανδίας. Υποθέταμε ότι το χώμα αυτό προορίζονταν για καλή χρήση, ίσως για το φύτεμα κάποιου λουλουδιού σε μια γλάστρα ή κάτι τέτοιο. Αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος από το χώμα αυτό χρησιμοποιούταν στις κηδείες. Αυτοί οι τρελοί Ιρλανδοί πλήρωναν καλά λεφτά για χώμα, ώστε να το ρίχνουν στους τάφους κατά την διάρκεια της κηδείας.



Ένας τύπος μάλιστα, αγόρασε χώμα αξίας 100.000$ για την κηδεία του. Δεν είμαστε ιδιοφυίες, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι, με τόσα χρήματα θα μπορούσε να θαφτεί στην ίδια την Ιρλανδία.



Παρόλα αυτά, κάτι στο σμαραγδένιο αυτό νησί κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται για αυτό το χώμα και τα πλοία της εταιρείας μεταφέρουν χώμα αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ, στο Cahir, κάποιος Ιρλανδός βλέπει μια γιγάντια τρύπα να σκάβεται σιγά-σιγά δίπλα στο σπίτι του.



himaira.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » »

Ημερίδα στον Παλαμά με θέμα: "Ανατροφή και Προσωπικότητα Παιδιών και Εφήβων


Ο ρόλος των γονιών δεν περιορίζεται μόνο στην ικανοποίηση των βιολογικών αναγκών των παιδιών αλλά εκτείνεται και στην ανατροφή και διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Επιπλέον η διαπαιδαγώγηση που δέχεται ένα παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του συμβάλλει καθοριστικά αφενός στη διάπλαση της προσωπικότητάς του και αφετέρου στον καθορισμό της συμπεριφοράς του, ακόμη και κατά την ενήλικη ζωή του. Οι γονείς πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις για την ανατροφή των παιδιών, να προετοιμάζονται για τα ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για αρμονική συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα παιδιά, Η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, επηρεάζει όχι μόνο την σχέση που θα έχουν με τα παιδιά αλλά και ολόκληρη την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να υποστηρίξει το ρόλο των γονιών και να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να αναπτύξει τόσο τις κινητικές του ικανότητες όσο και τις νοητικές του δυνατότητες. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά, με θέμα: «Ανατροφή και Προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα είναι:

11:00 - 11:10. Αφιέρωμα στην παιδίατρο Ριψιμέ Ντερμπεντεριάν

11:10 - 11:50. «Ο ρόλος της ανατροφής στην ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων». Ελευθέριος Μουτσάνας, Παιδίατρος.

11:50 - 12:30. «Η επίδραση του διαδικτύου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας παιδιών και εφήβων». - Τριβάρα Ευανθία, Παιδίατρος.

12:30 - 13:00. Συζήτηση.

Τα θέματα της ανατροφής και της προσωπικότητας των παιδιών και των εφήβων είναι πολύ σημαντικά για τους γονείς. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν γι αυτά. Η συμμετοχή όλων των γονιών, αντρών και γυναικών είναι αναγκαία.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ «ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ».
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.Α. ΠΑΛΑΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΜΑ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΛΑΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα » »

Άμεση λύση για της αδικίες στους βαμβακοπαραγωγούς ζητά ο Κ. Πατσιαλής


Στην μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς, που συνέβη κατά την προηγούμενη εβδομάδα, διαφάνηκε η πλήρης αδιαφορία κι ανικανότητα των αρμοδίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συναρμόδιων φορέων να δώσουν λύσεις σε οξυμμένα αγροτικά προβλήματα.
Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι δεν δόθηκε η σωστή λύση που θα μείωνε το έντονο οικονομικό πρόβλημα των αγροτών, παρά τις συνεχείς επιστολές, δημοσιεύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς.
Το 2011 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη για τους βαμβακοπαραγωγούς και το λέω ως γεωπόνος με 35 χρόνια εμπειρίας στην βαμβακοκαλλιέργεια. Από την μία μεριά, το ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής, οι άκαιρες πλημμύρες της Άνοιξης, και οι ζημιές από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι, και από την άλλη, η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που δεν έπιασαν το πλαφόν, οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες μας. Ας ανακοινώσει έστω και μια φορά το Υπουργείο που έχει στις αρμοδιότητές του την εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής της Χώρας, ένα μέτρο εφαρμόσιμο σωστά για την αγροτιά.
Παρακαλούμε, για άλλη μια φορά τους αρμοδίους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν για την μείωση της παραγωγής τους μέσω ΠΣΕΑ, αφού αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ΕΛΓΑ.
Ας ασχοληθούν επιτέλους πιο σοβαρά με το αγροτικό πρόβλημα, ώστε να αναπροσαρμοστεί το πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης και να δοθεί σε όλους τους παραγωγούς που έχουν υποστεί πραγματικά ζημιά στην παραγωγή τους για να πάψουν πλέον οι αδικίες σε βάρος τους.

Κώστας Πατσιαλής

Δήμαρχος Παλαμά
Διαβάστε Περισσότερα » »

Γνωστοποίηση κατάθεσης αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων στον Παλαμα


Γνωστοποιείται προς όλους τους άπορους δημότες του διευρυμένου δήμου Παλαμά, ότι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 22830/2011 απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Αγροτικών Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 660/20-04-2011) μέχρι 28-03-2012.
Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Καθημερινότητας στο τηλέφωνο 24443-50111.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα » »

Δημοτική Αρχή Παλαμά: «Παράκληση στους δημότες για την αποφυγή ηχορρύπανσης»


Συνάντηση με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά, αστυνόμο κ. Τηλέμαχο Σωτηρόπουλο, είχε ο αντιδήμαρχος Παλαμά και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δημ. Πάτας, για διάφορα θέματα που απασχολούν το δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Α.Τ. Παλαμά.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως οι φθορές που υφίσταται δημοτική περιουσία (όπως παγκάκια και άλλα χρηστικά αντικείμενα), διάφορες κλοπές που έχουν καταγγελθεί από πολίτες, κ.ά.
Κυρίως, τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησε το θέμα της ηχορρύπανσης που προκαλείται (κατά την περίοδο άνοιξης και καλοκαιριού), από τα «πειραγμένα» μηχανάκια που οδηγούν άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, ενοχλώντας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας -και όχι μόνο- τους κατοίκους της πόλης του Παλαμά.
Η δημοτική Αρχή, κάνει δημοσίως παράκληση προς τους γονείς των παιδιών που οδηγούν μηχανάκια, ζητώντας τους να επιληφθούν οι ίδιοι την άριστη κατάσταση των δικύκλων, τα οποία δεν πρέπει να προκαλούν θορύβους και ηχορρύπανση, διότι η αστυνομία θα αναγκαστεί να προβεί σε αυστηρές κυρώσεις.
Η δημοτική Αρχή Παλαμά, γνωρίζει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διάγουν οι δημότες και δεν θα ήθελε να βρεθούν σε δεινότερη θέση πληρώνοντας πρόστιμα χωρίς λόγο, αλλά θα πρέπει και οι δημότες να τηρούν τους νόμους και να σέβονται τους υπόλοιπους συνδημότες τους.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Πρόβλημα με την άδεια παραμονής αλλοδαπών στον Δήμο Παλαμά


"Αγανακτισμένοι είναι εκατοντάδες αλλοδαποί Αλβανοί στον Δήμο Παλαμά γιατί κινδυνεύουν να απελαθούν γιατί υπάλληλος του δήμου καταχράστηκε χρήματα από τα παράβολα που πλήρωσαν για την άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνεχίζει να εργάζεται στην δήμο Παλαμά και ο δήμος δεν έχει πάρει καμία θέση για το θέμα".
Η παραπάνω καταγγελία έγινε στην ιστοσελίδα μας από δημότη Παλαμά (τα στοιχεία του είναι στην διάθεσή μας) αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την υπεξαίρεση των χρημάτων από το συγκεκριμένο υπάλληλο, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους αλλοδαπούς που εργάζονται μόνιμα στην περιοχή του Παλαμά όσο και στους εργοδότες που τους απασχολούν.
Το KarditsaLive.Net ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Παλαμά Κο Κωνσταντίνο Πατσιαλή ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει όντως ένα θέμα με το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο είναι σε καθημερινή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο για την επίλυσή του, ενώ παράλληλα ο αριθμός των αλλοδαπών είναι κατά πολύ μικρότερος. Όπως μας ανέφερε το ζήτημα θα πάρει πολύ λίγες ημέρες ακόμα για να λυθεί, πιθανά 5-6 ημέρες εργάσιμες και φυσικά όσοι έχουν πληρώσει δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν κάποιο νέο ποσό. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος που κατηγορείται έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένη θέση και για την πράξη του θα αποφανθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ήττα για την Ελασσόνα!


Στο ντέρμπι κορυφής της Α1 ΕΣΚΑΘ, ανάμεσα στου Τιτάνες Παλαμά και την Ελασσόνα, οι γηπεδούχοι επικράτησαν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής με 62-45 και εξασφάλισαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό της άνοδο!
Τα αποτελέσματα
Αλμυρός – Ολύμπια 71-61
Τιτάνες Παλαμά – Ελασσόνα 62-45
Εθνικός Λάρισας – Ανάληψη 65-60
Καλαμπάκα – Νίκαια 69-57
ΕΑΛ – Καρδίτσα 70-61
Ολυμπιακός Β.- Ίκαροι Τρικάλων
Η βαθμολογία
1.Τιτάνες Παλαμά 32
2.Ελασσόνα 31
3.Ολυμπιακός Βόλου 30
4.Ολύμπια 27
5.Καρδίτσα 25
6.ΕΑΛ 25
7.Καλαμπάκα 25
8.Γ.Σ. Αλμυρός 24
9.Ανάληψη 23
10.Εθνικός Λάρισας 23
11.Ίκαροι Τρικάλων 21
12.Νίκαια 20
Η συνέχεια
Ελασσόνα – ΕΑΛ
Ολύμπια – Τιτάνες
Ίκαροι Τρικάλων – Εθνικός Λάρισας
Νίκαια – Αλμυρός
Ανάληψη- Καλαμπάκα
Καρδίτσα – Ολυμπιακός Βόλου
Διαβάστε Περισσότερα » »

Νίκη ανόδου για τους Τιτάνες - Ήττα για τον Α.Σ. Καρδίτσα


Αγκαλιά με την άνοδο είναι από σήμερα η ομάδα των Τιτάνων Παλαμά μετά την νίκη τίτλου που πέτυχε απέναντι στην Ελασσόνα για την 17η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Σε ένα κατάμεστο κλειστό οι γηπεδούχοι απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια κερδίζωντας την Ελασσόνα με 62-45. Οι παίκτες των Τιτάνων απέκτησαν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα στο σκορ το οποίο και φρόντισαν να τον διατηρήσουν ως το τέλος του αγώνα. Πλέον η ομάδα των Τιτάνων έχει περιθώριο και μιας ήττας στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια καθώς ακόμα και στην ισοβαθμία ευνοείται απέναντι στην Ελασσόνα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας με καρδιτσιώτικο ενδιαφέρον ο Α.Σ. Καρδίτσας ηττήθηκε στην έδρα της ΕΑΛ με 70-61 και πλέον ισοβαθμούν στην 5η θέση μαζί με την ομάδα της Καλαμπάκας.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Εθνικός Λάρισας - Ανάληψη 65-60
ΕΑΛ - A.Σ. Καρδίτσας 70-61
Καλαμπάκα - Νίκαια 69-57
Ολυμπιακός Β. - Ίκαροι Τρικάλων 69-38
Γ.Σ. Αλμυρός - Ολύμπια 71-61
Τιτάνες Παλαμά - Ελασσόνα 62-45

Δύσκολη έξοδος για την ομάδα των Τιτάνων στην έδρα της Ολύμπιας για την 18η αγωνιστική ενώ και ο Α.Σ. Καρδίτσας θα έχει δύσκολο αγώνα υποδεχόμενος στο Κλειστό της Καρδίτσας τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Ανάληψη - Καλαμπάκα
A.Σ. Καρδίτσας - Ολυμπιακός Β.
Ολύμπια - Τιτάνες Παλαμά
Ελασσόνα - ΕΑΛ
Νίκαια - Γ.Σ. Αλμυρός
Ίκαροι Τρικάλων - Εθνικός Λάρισας
Διαβάστε Περισσότερα » »

Διπλά για Ατρόμητο Παλαμά και Προμομιακό

Διαβάστε Περισσότερα » »

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αναπροσαρμογή του πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης ζητά ο Κ. Παπαλός


Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κων. Παπαλός για την μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος σε μεγάλο αριθμό παραγωγών.

Αναλυτικά η επιστολή Παπαλού:

«Κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα της εκτεταμένης προσβολής της βαμβακοκαλλιέργειας από το πράσινο σκουλήκι που σημειώθηκε την περασμένη καλλιεργητική περίοδο στο Δήμο Καρδίτσας και γενικά σε ολόκληρο το Ν. Καρδίτσας, σας ενημερώνω ότι κατά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης δεν λήφθηκε τελικά υπόψη το συγκεκριμένο πρόβλημα για την διαμόρφωση του πλαφόν, με αποτέλεσμα μεγάλο πλήθος παραγωγών μας να μην μπορέσουν τελικά να την εισπράξουν.

Όπως εγκαίρως σας είχαμε επισημάνει, η προσβολή των καλλιεργειών από το σκουλήκι σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης άνοιξης (οι οποίες δεν επέτρεψαν την έγκαιρη σπορά των φυτειών και οδήγησαν στην οψίμηση αυτών) είχαν σαν αποτέλεσμα τις εξαιρετικά χαμηλές παραγωγές των βαμβακοκαλλιεργειών. Όπως είναι γνωστό, σε αρκετές περιπτώσεις η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες αγγίζει και το 100% της παραγωγής, ενώ πάρα πολλές είναι εκείνες οι περιπτώσεις, στις οποίες η παραγωγή που συγκομίσθηκε είναι πολύ μικρότερη της ελάχιστης απαιτούμενης ποσότητας ανά στρέμμα που έπρεπε να παραδοθεί από τον κάθε παραγωγό, προκειμένου να καταβληθεί σε αυτόν η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί μας είναι τεράστια και αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι για πολλούς από αυτούς η καλλιέργεια βαμβακιού αποτελεί μονοκαλλιέργεια, τότε μπορούμε να καταλάβουμε το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται, ιδιαίτερα στη σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πληροφορούμαστε ότι γίνονται ενέργειές από την πλευρά σας, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν για την απώλεια της παραγωγής τους μέσω ΠΣΕΑ, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, αφού αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει από τον ΕΛΓΑ, όπως τουλάχιστον μας απάντησε σε σχετικό αίτημά μας. Παρακαλούμε όμως, για άλλη μια φορά να μεριμνήσετε, προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στην αναγκαία αναπροσαρμογή του πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης, για να αρθεί έτσι η αδικία προς τους παραγωγούς μας.»
Διαβάστε Περισσότερα » »

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πάμε και για επίσημη χρεοκοπία Του Μενέλαου Τασιόπουλου


Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ένα PSI, που θα ξεπεράσει το 70% σε συμμετοχή, αλλά αποκλείεται να προσεγγίσει το 90%, που θα ήθελε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος.

5
Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν οι CACs, οι ρήτρες αναγκαστικής συμμετοχής. Άρα έχουμε πιστωτικό γεγονός. Από εκεί και πέρα το αν θα ενεργοποιηθούν τα CDS, είναι άλλο και τελικά δευτερεύον ζήτημα για την πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Καταλήγουμε στο εξής . Η Ελλάδα είναι από αύριο το πρωί και επισήμως χρεοκοπημένη χώρα. Μπορεί στο πλαίσιο της ευρωζώνης να έχει εξασφαλίσει μέσω του νέου δανείου, που συνοδεύει το Μνημόνιο 2, την αποπληρωμή των επόμενων τοκοχρεολυσίων , μέχρι το και το 2013, αλλά τι τελικά σημαίνει κάτι τέτοιο;

Η «δήθεν» σωτηρία και τα προεκλογικά πανηγύρια

Στην Αθήνα προφανώς τις επόμενες μέρες οι μνημονιακές δυνάμεις θα πανηγυρίζουν , λες και υπήρξε σωτηρία. Μάλιστα με δεδομένο ότι θεωρητικά τουλάχιστον έχουμε μπει και σε προεκλογική περίοδο, θα αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι την συμφωνία της νέας δανειακής , που θα σημάνει ταυτόχρονα και την αναβάθμιση από το επίπεδο χρεοκοπίας της αξιοπιστίας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης , για να επιχειρήσουν ασκήσεις πανικού.

Θα μοιάζει με προσομοίωση του τι μπορεί να συνέβαινε αν δεν είχε αποδεχθεί η Ελλάδα το Μνημόνιο 2 και δεν είχε προχωρήσει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ με κομματική πειθαρχία στην υπερψήφισή του με 199 βουλευτές.

Η μεγάλη «μπλόφα» του PSI

Όλα είναι μια «μπλόφα». Από την αρχή μέχρι το τέλος. Για τον απλούστατο λόγο ότι το PSI, περιορίζει μέχρι κάποιο βαθμό το δημόσιο χρέος, αλλά δεν φθάνει τα 100 δισ. ευρώ διαγραφή και φυσικά δεν αλλάζει τη γενική εικόνα αλλά και την προοπτική της χώρας.

Σε μια χρεοκοπία κλασικού τύπου, θα είχαμε όπως και τώρα πιστωτικό γεγονός. Η διαγραφή του χρέους μας όμως θα έφθανε στο 70-80 % του συνόλου. Το χρέος που θα απέμενε στην κλασική χρεοκοπία θα ήταν βιώσιμο ή μηδαμινό. Στην σημερινή εξέλιξη το χρέος παραμένει μη βιώσιμο.

Το χειρότερο η πραγματική οικονομία της χώρας είναι απολύτως χρεοκοπημένη, χωρίς κανενός τύπου διέξοδο. Το Μνημόνιο 2 είναι το ίδιο ή περισσότερο υφεσιακό από το Μνημόνιο 1. Τα όποια οφέλη από το «κούρεμα», που από την αρχή δεν είναι επαρκές εξανεμίζονται από τον αυξανόμενο ρυθμό ύφεσης, σε σχέση με την καλπάζουσα ανεργία και τον επιπρόσθετο και διαρκή δανεισμό από την Ευρώπη.

H «φτωχοποίηση» της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης

Το κυριότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η κατάρρευση και η «φτωχοποίηση» της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης, η αιφνιδιαστική καταρράκωση της αξίας των περιουσιών και της δυνατότητας κατανάλωσης.

Η εικόνα αυτή της Ελλάδας στο κατώφλι του Μνημονίου 2 συμπληρώνεται από την γενική διαπίστωση , στους επενδυτικούς οίκους και τις διεθνείς τράπεζες ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια απολύτως χρεοκοπημένη χώρα, για τουλάχιστον μία δεκαετία. Έτσι αντιμετωπίζεται.

Η μόνη περίπτωση να ανατραπούν όλα τα παραπάνω δεν είναι στα χέρια και την διάθεση των πολιτικών- οικονομικών- τραπεζικών δυνάμεων που μας οδηγούν από Μνημόνιο σε Μνημόνιο , αλλά η υπέρβαση τους, από την κοινωνία και μια διαμορφωμένη χωρίς τα σημερινά πρόσωπα και δομές, ελίτ με συγκεκριμένο πλάνο εξόδου.

Χρειάζονται «ριζικές ανατροπές»

Η επίσημη χρεοκοπία της χώρας, άσχετα με τις τεχνικές αναβαθμίσεις των οίκων στις επόμενες εβδομάδες , στη βάση της ύπαρξης από συγκεκριμένες πηγές , διακρατικού χαρακτήρα, δανεισμού, δεν ανατρέπεται παρά με πολύ πιο συντριπτικές ανατροπές και αλλαγές όχι πλέον στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά στη δομή του πολιτεύματος , στην λειτουργία του κράτους, στον εθνικό επανακαθορισμό των Ελλήνων, στην αναβάθμιση και νέα θεώρηση της γεωπολιτικής θέσης και των συμμαχιών της χώρας.

Η Μεταπολίτευση άρχισε το 1974 με τον Αττίλα 2 και την τραγωδία στην Κύπρο. Τελειώνει με την ελληνική χρεοκοπία, που μονιμοποιείται και επισημοποιείται το 2012 και την απώλεια της Ελλάδας.

Η Ελληνική κλεπτοκρατία και δοσιλογισμός , βρίσκεται ακόμη στον «θρόνο» των Ελλήνων, στηριζόμενη στην γερμανική υπερδομή. Ας ελπίσουμε οι συνθήκες να ευνοήσουν μέχρι το 2014, να βρεθεί το καθεστώς της μεταπολίτευσης στο απόσπασμα , όπου είναι η θέση του , πληρώνοντας για τα εγκλήματα τους, σηματοδοτώντας την αφετηρία της Δ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ζήτημα , που μπορεί να προδιαγράψει η κ. Διαμαντοπούλου, όσο πολύ και αν το θέλει…
Διαβάστε Περισσότερα » »

Για την εξέλιξη των έργων στο νομό Καρδίτσας ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης


Σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο τον γεν. δ/ντη της Περιφέρειας Κώστα Μέγα και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατασκευαστές και τους εργαζομένους και να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών.


Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Δίνουμε καθημερινά τη μάχη ανοίγοντας νέα μέτωπα έργων στηρίζοντας την πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια την τοπική κοινωνία. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους κατασκευαστές των έργων ώστε να μπορέσουν αυτά να προχωρήσουν σύντομα και να αποδοθούν στους πολίτες».


Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το 1ο Λύκειο και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, τα έργα ενίσχυσης κεντρικού και βορείου κλάδου δικτύου ύδρευσης της Καρδίτσας, τα έργα της παράκαμψης Αρτεσιανού-Ριζόβουνου και τα έργα στην επαρχιακή οδό Λάρισας - Καρδίτσας. Παράλληλα προέτρεψε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους μελετητές αλλά και τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν υλικά και εξαρτήματα ελληνικής προέλευσης σε υδραυλικά έργα και έργα οδοποιίας. «Σε μια δύσκολη στιγμή που πολλές εγχώριες εταιρίες κλείνουν, οφείλουμε να στηρίξουμε ελληνικές τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες και τις ελληνικές θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Νωρίτερα το πρωί ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε με διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. «Σε ένα αρνητικά οικονομικό περιβάλλον τα στελέχη μας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, και παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 220 υπάλληλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έφυγαν από τις υπηρεσίες είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω της εφεδρείας, εντούτοις παράγεται σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό έργο».


Κατόπιν ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση πεδινού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας" προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (με ΦΠΑ).


Το έργο προβλέπει τη συντήρηση και βελτίωση των οδοστρωμάτων στα τμήματα του οδικού δικτύου που βρίσκονται στους δήμους Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων. Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτική επιχείρηση «Μάντζιος Τεχνική Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης δημοπρασίας 67%.


Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους πόρους που εξοικονομούμε από τις εκπτώσεις των έργων και να δημοπρατούμε νέα έργα, που είναι αναγκαία για τον τόπο. Με την εργολαβία αυτή βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».


Οι οδικοί άξονες στους οποίους θα γίνουν εργασίες είναι:

- Μακρυψώρι – Ψαθοχώρα
- Κοσκινά – Παλαμά
- Παλαμά – Μεταμόρφωση
- Κυψέλη – Αμπελώνας – Φύλλο
- Ορφανά – Λεύκη – Όρια Νομού
- Ανώγι – Σοφάδες
- Καρδίτσα – Μητρόπολη
- Μοσχάτο – Τσαρδάκι
- Παλιό Κύκλωμα Ι.Μ. Κορώνας – Μεσενικόλα
- Κέδρος – Λουτρά Σμοκόβου
- Μουζάκι – Πευκόφυτο
- Μουζάκι προς Άρτα
Διαβάστε Περισσότερα » »

"Αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι στο Δήμο Παλαμά!"


Συνεχίζει το έργο της η «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» της ΔΕΗ στον Παλαμά, παραλαμβάνοντας από τους πολίτες τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι (ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων).


Κανένας πολίτης - κάτοικος της περιοχής του δήμου Παλαμά δεν πτοήθηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του οποίου σε μια προσπάθεια να αγνοηθεί και συγκαλυφθεί η απόφαση του ΣτΕ, συνεχίζουν την επίθεσή τους από τα μέσα ενημέρωσης, όπου με διάφορες δηλώσεις προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο που αντιδρά στα χαράτσια να κάνει πίσω και να συρθεί στην πληρωμή του συγκεκριμένου ειδικού τέλους.


Παρ’ όλα αυτά, όπως δείχνει η καθημερινή προσέλευση στα σημεία που παραλαμβάνονται τα σχετικά δικαιολογητικά (Αγροτικός σύλλογος Παλαμά, Δημαρχείο) ο κόσμος που δεν πληρώνει το χαράτσι, αντί να μειωθεί, αυξάνεται συνεχώς! Καταναλωτές ρεύματος που στον προηγούμενο λογαριασμό πλήρωσαν και το χαράτσι, στους λογαριασμούς που λήγουν αυτές τις μέρες αρνούνται να το πληρώσουν.


Ο πανικός στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του ιδίου του υπουργού κ. Βενιζέλου, τους έχει οδηγήσει σε δηλώσεις που αντιφάσκουν, ανακοινώσεις που έρχονται σε σύγκρουση με προηγούμενες αποφάσεις τους, δηλώσεις που κοντράρονται με εκείνες στελεχών της ΔΕΗ. Ο πανικός των «υπευθύνων» στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, είναι εμφανής τις τελευταίες ημέρες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου στέκονται ανίκανοι να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι ακριβώς έχουν αποφασίσει. Ένας πανικός που μεγαλώνει με την απόφαση κατά τόπους καταστημάτων της ΔΕΗ, που δέχονται εξοφλήσεις λογαριασμών χωρίς το χαράτσι!!


Όλα τα παραπάνω, έχουν δημιουργήσει ένα μπάχαλο που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους πολίτες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν το χαράτσι. Παρόλα αυτά, οι πολίτες «δεν μασάνε», ούτε έχουν «πελαγώσει» με όσα ακούνε!


Η «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του δήμου Παλαμά καλεί τους κατοίκους της πόλης και των χωριών ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου Παλαμά, να μην πληρώσουν το χαράτσι και να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:


Να πληρώσουν την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος σε ΑΤΜ (ή σε κατάστημα που συνδέεται ηλεκτρονικά με τράπεζα) και στη συνέχεια να φέρουν φωτοτυπίες του λογαριασμού, της απόδειξης εξόφλησης και της αστυνομικής ταυτότητας, είτε στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά (6-8μμ) είτε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά (10-12πμ), δίπλα στην είσοδο του Δημαρχείου. Εκεί θα συμπληρώσουν και την αίτηση – δήλωση ότι δεν δέχονται να πληρώσουν το χαράτσι και εξοφλούν μόνο το ρεύμα, το δήμο και την ΕΡΤ…


Όλα τα δικαιολογητικά θα παραδοθούν στη ΔΕΗ (όπως έγινε και με τους προηγούμενους λογαριασμούς) και παράλληλα θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα στη ΔΕΗ για να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του Δήμου Παλαμά
http://www.karditsalive.net
Διαβάστε Περισσότερα » »

"Επιτακτική ανάγκη να έρθει παιδίατρος στο Κ.Υ. Παλαμά" άρθρο του Δ. Πάτα


Κακό ξεκίνημα έκανε ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που έχει χαρακτηριστεί από τα εποπτεύοντα υπουργεία Υγείας και Εργασίας ως η «μεγάλη μεταρρύθμιση» στον τομέα της υγείας.
Ο ΕΟΠΥΥ των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων από όλα τα ταμεία, λειτουργεί από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά αδυνατεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας αφού όπως φαίνεται έχει «κληρονομήσει» όλες τις δυσλειτουργίες του προηγούμενου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων, με μεγάλες λίστες αναμονής για ραντεβού που σε ορισμένες ειδικότητες φτάνουν τους 3 μήνες.
Η δυσλειτουργία του συστήματος οφείλεται στην απροθυμία των γιατρών να πλαισιώσουν τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν αριθμεί ούτε τους μισούς γιατρούς από τον αρχικό στόχο των 22.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, στόχος που δεν έχει επιτευχθεί.
Αδυναμία του νέου συστήματος αποτελεί και η απουσία ενός αξιόπιστου μηχανισμού ελέγχου του αριθμού των επισκέψεων που δέχεται ο κάθε γιατρός. Προς το παρόν, η σύμβαση προβλέπει πλαφόν 50 επισκέψεων ασφαλισμένων εβδομαδιαίως ανά γιατρό – 200 μηνιαίως, με 10 ευρώ αμοιβή την επίσκεψη. Συχνό φαινόμενο είναι ένας ασφαλισμένος όταν ζητάει ραντεβού να λαμβάνει την απάντηση από τον γιατρό ότι έχει «κλείσει» τον αριθμό των 50 επισκέψεων που δικαιούται την εβδομάδα, οπότε είτε θα πρέπει να καθυστερήσει το ραντεβού είτε θα πρέπει να πληρωθεί την επίσκεψη από τον ασφαλισμένο. Προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιό της ζητεί από τους συμβεβλημένους γιατρούς να καταγράφουν ηλεκτρονικά όχι μόνο τις συνταγές, αλλά και τις επισκέψεις ασφαλισμένων. Έτσι, ένας γιατρός ιδιώτης που θα πλαισιώσει τον ΕΟΠΥΥ, θα χρειαστεί αναγκαστικά άλλο έναν υπάλληλο στο ιατρείο του, γι’ αυτό και η απροθυμία των γιατρών να συμβληθούν με το νέο Οργανισμό…
Από τις ειδικότητες των γιατρών που απουσιάζουν σήμερα από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ είναι οι παιδίατροι. Και αυτό φαίνεται και στην περιοχή του δήμου Παλαμά, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει πλέον συμβεβλημένος παιδίατρος με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει οι γονείς, όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους, να αναγκάζονται –αν και ασφαλισμένοι- να πληρώνουν οι ίδιοι το γιατρό, ειδάλλως να τρέχουν στο νοσοκομείο όπου η αναμονή και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη, καθώς υπάρχουν και τα επείγοντα που καλούνται να αντιμετωπιστούν από τους ίδιους παιδίατρους, Να θυμίσουμε ακόμα, ότι οι παιδίατροι του νοσοκομείου Καρδίτσας αριθμούν πλέον κατά ένα λιγότερο μετά την αιφνίδια απώλεια της συνδημότισσας παιδιάτρου Ριψιμέ Ντερμπεντεριάν.
Στην εποχή των «ισχνών αγελάδων» που ζούμε σήμερα, όπου τα έσοδα των οικογενειών έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, η νέα κατάσταση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με τον ενιαίο ΕΟΠΥΥ αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη.
Πολλοί δημότες μάς έχουν επισκεφτεί, ζητώντας την παρέμβαση της δημοτικής Αρχής προς κάθε αρμόδιο για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Εξετάζοντας το δίκαιο αίτημά τους και παράλληλα τη σημερινή κατάσταση στο δήμο Παλαμά, αναφορικά με την περίθαλψη των παιδιών των ασφαλισμένων συνδημοτών μας (σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, κ.λπ.), όπου δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ενιαίο ΕΟΠΥΥ, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθεί παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου σε καθημερινή βάση θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν επίσκεψη σε ιδιώτη παιδίατρο ή να ταλαιπωρούν τα άρρωστα παιδιά τους επισκεπτόμενοι το νοσοκομείο με τις ατέλειωτες ουρές.
Ήδη ως δημοτική Αρχή, έχουμε προχωρήσει στις πρώτες ενέργειές μας ζητώντας με έγγραφό μας προς το υπουργείο Υγείας, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς και το νοσοκομείο Καρδίτσας, την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς της περιοχής μας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις μας που θα στοχεύουν στην επίλυση σχετικών προβλημάτων, σε μια προσπάθεια στήριξης των δημοτών μας και άμβλυνσης των δύσκολων καταστάσεων που περνάνε, προσφέροντάς τους την κατάλληλη ποιότητα ζωής την οποία δικαιούνται...
Διαβάστε Περισσότερα » »

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στις 200.000 ευρώ οι ζημιές στα αντλιοστάσια του Δ.Παλαμά


Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές σε παρόχθια ηλεκτρικά αντλιοστάσια στην περιοχή του καλλικρατικού δήμου Παλαμά.

Οι επιτήδειοι που αλωνίζουν ανενόχλητοι την περιοχή έχουν ρημάξει, στην κυριολεξία, τα παρόχθια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου Παλαμά, το τελευταίο διάστημα έχουν προξενηθεί ζημιές που ανέρχονται στις 200.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται από το δήμο Παλαμά, έχουν καταστραφεί 32 πίνακες, ασφάλειες, κ.λπ. από παρόχθια.

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φύλλου. Όπως καταγγέλλεται από τους αγρότες της περιοχής, οι επιτήδειοι, στην χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειά τους να αποκόψουν και να κλέψουν τους πίνακες, έχουν βανδαλίσει στα παρόχθια, έχουν κόψει καλώδια, έχουν ρημάξει τις εγκαταστάσεις των ηλεκτρικών αντλιοστασίων…

Μεγάλη ζημιά έχει γίνει στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Φερσαλίτη στην περιοχή του οικισμού του Αμπελώνα, το οποίο στην κυριολεξία το διέλυσαν.

Είναι καιρός να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτό το φαινόμενο. Οι υπεύθυνοι για τη φύλαξη της δημόσιας περιουσίας, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό για τους πολίτες της υπαίθρου, θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα αλλά και να συλληφθούν οι βάνδαλοι που ρημάζουν τα παρόχθια και κλέβουν πίνακες, μετασχηματιστές, κ.λπ.

Ο δήμος Παλαμά, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καλεί τους δημότες του αλλά και κάθε πολίτη, όταν πέφτει στην αντίληψή τους κάποιο όχημα που κινείται ύποπτα, να κρατούν τον αριθμό του και να ενημερώνουν το Α.Τ. Παλαμά και τη δημοτική Αρχή.

Τέλος, ο δήμος Παλαμά ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά αγνώστων…
http://www.karditsalive.net
Διαβάστε Περισσότερα » »

Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στο Ανάπτυξης μετά τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό


Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Η κυβερνητική ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού», ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στην Καρδίτσα αναβάλλονται χειρουργεία, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών


Δύο προγραμματισμένα χειρουργεία της Ορθοπεδικής Κλινικής τη Δευτέρα και άλλα οκτώ την Τρίτη αναβλήθηκαν... στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Αιτία; Το πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τους αναισθησιολόγους, οι οποίοι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Στη δύναμη του Νοσοκομείου αρχικά ήταν ενταγμένοι έξι αναισθησιολόγοι, αλλά πρόσφατα και παρά τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσπαση μιας αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Για κάποιους λόγους το τελευταίο διάστημα έχουν βγει "off" και άλλοι δύο αναισθησιολόγοι, με συνέπεια οι τρεις που απέμειναν να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Όπως είναι εύλογο υπήρξαν και υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά όσων ασθενών υφίστανται αυτή την μεγάλη ταλαιπωρία. Πάντως ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Λ. Μακρής με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Νέος Αγών» τονίζει πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σύντομα. Βέβαια μέχρι να αντιμετωπιστεί οι τρεις αναισθησιολόγοι θα καλύπτουν μόνο επείγοντα περιστατικά, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν και άλλες αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων.
dailynews24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » »

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Παλαμά


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου «Κτηνοτροφικού Συλλόγου Παλαμά και Ευρύτερης Περιοχής».
Τα μέλη του συλλόγου ανέδειξαν με την ψήφο τους το νέο επταμελές Δ.Σ., τους 14 εκπροσώπους στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν για το Δ.Σ. οι εξής: Καρακώστας Χρήστος, Παπανικολάου Βαγγέλης, Πατούνης Φώτης, Παπαμαργαρίτης Γιώργος, Καλόγηρος Δημήτρης, Πατούνης Γιώργος και Ζαγανάς Θωμάς.
Επιπλέον των παραπάνω 7 μελών του Δ.Σ., εξελέγησαν ως εκπρόσωποι για την ΠΕΚ και οι εξής: Μίκας Γιώργος, Κωδωνάς Ευάγγελος, Κατσαούνος Αθανάσιος, Αρχοντούλης Βάιος, Μουστάκας Θεόδωρος, Γκιώμπρης Χρήστος και Μανάκος Αναστάσιος. Αναπληρωτές εκπρόσωποι στην ΠΕΚ είναι οι: Σακκάς Δημήτριος και Καλύβας Βαγγέλης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Δεσκάτας Βαγγέλης, Κακάτσιος Κων/νος, Καραγιώτας Κων/νος.
Την προσεχή Παρασκευή, οι εκλεγμένοι για την 7μελή Διοίκηση του συλλόγου θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα, εκλέγοντας τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του προεδρείου.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Α. Σαμαράς: “Αυτοδυναμία πάση θυσία”


«Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός και πρέπει να τον πετύχουμε πάση θυσία,» διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εμφανίζεται εξοργισμένος από τα σενάρια συγκυβέρνησης που τροφοδοτεί το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Ο Πάνος Καμμένος καλωσόρισε την Έλενα Κουντουρά στο κόμμα του


Έλενα Κουντουρά καλώς όρισες στους Ανεξαρτητους Eλληνες
Eιμαστε πολλοι
Eιμαστε ανεξαρτητοι
Eιμαστε Eλληνες.
Η Έλενα Κουντουρά , δήλωσε ότι προσχωρεί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες". "Στηρίζω το Κίνημα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και προσυπογράφω την ιδρυτική διακήρυξη η οποία με εκφράζει απόλυτα" δήλωσε η κα Κουντουρά.

"Καταψήφισα το Μνημόνιο και είπα ένα μεγάλο "όχι" γιατί δεν διαπραγματεύομαι την εθνική μας ανεξαρτησία και την κατάλυση του κοινωνικού κράτους με μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης", επεσήμανε η κ. Κουντουρά στην εφημερίδα Real news.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ν.Δ. : Οι διαγραφές "έφεραν" νέες υποψηφιότητες


Εδώ και 15 μέρες, από τότε δηλαδή που διαγράφηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου έχει κατακλυστεί από νέα αιτήματα για την στελέχωση των ψηφοδελτίων ειδικά στους νομούς που η Νέα Δημοκρατία έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νομός Πέλλας .Πριν τη διαγραφή του μοναδικού βουλευτή του κόμματος Γιώργου Καρασμάνη υπήρχαν 9 αιτήματα , τώρα στο γραφείο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πάνω από 15 αιτήσεις στελεχών που ζητούν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του νομού.

Γ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Στις 18 Μαρτίου η εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν το Σάββατο 10 του μήνα, ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου


Σε επιβεβαίωση όλων των προκαθορισμένων διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠαΣοΚ κατέληξε το Πολιτικό συμβούλιο του ΠαΣοΚ του κόμματος στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Με βάση αυτά, η εθνική συνδιάσκεψη και το Εθνικό Συμβούλιο θα γίνουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και οι υποψηφιότητες για την προεδρία θα πρέπει να κατατεθούν την ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου.

Με βάση το σύνολο των μελών που έχουν απομείνει στο κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΠαΣοΚ, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 377, οι υπογραφές που πρέπει να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος είναι 94, γεγονός που σημαίνει ότι, θεωρητικώς τουλάχιστον, υπάρχει χώρος για τέσσερις υποψηφιότητες.

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 18 Μαρτίου και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, δηλαδή με ψηφοφορία από τη βάση σε κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Ενόψει αυτών αποφασίστηκε η συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής η οποία στην ουσία θα αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του γραμματέα της Κ.Ο. κ. Βασίλη Εξαρχου, του γενικού διευθυντή του ΠαΣοΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ επικεφαλής της Επιτροπής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα σταθεροποιείται, μαζί και το ΠαΣοΚ»

Στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠαΣοΚ ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το περιβάλλον για τη χώρα είναι πλέον πιο σταθερό και ανέφερε ότι «μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κινούμαστε και εμείς, το Κίνημά μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», ενώ προσέθεσε πως το ΠαΣοΚ, δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

«Το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη. Θα συζητήσουμε ανοιχτά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα αξιολογήσουμε την πορεία μας και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον», είπε ο κ. Παπανδρέου και αναφέρθηκε εμμέσως στις διαδικασίες εκλογής προέδρου από τη βάση, σημειώνοντας: «Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».
http://www.tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » »

Εκλογές στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Παλαμά την Κυριακή 4/3


Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι εκλογές στο νεοσύστατο Κτηνοτροφικό Σύλλογο Παλαμά και Ευρύτερης Περιοχής, για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές και έγινε γενικότερη ενημέρωση των μελών του συλλόγου.

Στη γενική συνέλευση των Κτηνοτρόφων παρευρέθη και ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα διευκολύνει τους κτηνοτρόφους, τόσο στην κατεύθυνση για λειτουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην περιοχή όσο και για την αδειοδότηση και ηλεκτροδότηση των ποιμνιοστασίων.

Επίσης, στην πρώτη συνέλευση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Παλαμά, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κ. Δημήτρης Καμπούρης, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό τομέα, την παραγωγή και τις τιμές των προϊόντων.

Ο κ. Καμπούρης έκανε μια αναφορά στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στον κλάδο, ενώ παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (πρόκειται για ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Η ΠΕΚ πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα διάφορες κινητοποιήσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, κινητοποιήσεις οι οποίες θα κορυφωθούν στις 6 Μάρτη με πανελλήνιο συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στην Αθήνα.

Ψηφοδέλτιο
Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Κυριακής 4ης Μαρτίου, όπου θα εκλεγεί το πρώτο 7μελές Δ.Σ. και η τριμελής Ε.Ε., αποτελείται από τα παρακάτω μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Παλαμά και Ευρύτερης Περιοχής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Αρχοντούλης Βάιος, Γκιώμπρης Χρήστος, Ζαγανάς Θωμάς, Καλόγηρος Δημήτρης, Καλύβας Βαγγέλης, Καρακώστας Χρήστος, Κατσαούνος Αθανάσιος, Κωδωνάς Ευάγγελος, Μανάκος Αναστάσιος, Μίκας Γεώργιος, Μουστάκας Θεόδωρος, Παπαμαργαρίτης Γεώργιος, Παπανικολάου Βαγγέλης, Πατούνης Γεώργιος, Πατούνης Φώτης, Σακκάς Δημήτρης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Δεσκάτας Βαγγέλης, Κακάτσιος Κων/νος, Καραγιώτας Κων/νος.
http://www.karditsalive.net
Διαβάστε Περισσότερα » »

Πατσιαλής: "Να δοθεί σε όλους τους αγρότες η συνδεδεμένη ενίσχυση"


Η μειωμένη στρεμματική απόδοση των καλλιεργειών βάμβακος που προέκυψε κατά την ολοκλήρωση της περιόδου συγκομιδής, είχε ως αποτέλεσμα να διαφανεί το πρόβλημα της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην πλειοψηφία των βαμβακοπαραγωγών.

Τόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες (άκαιρες βροχοπτώσεις) που επικράτησαν κατά την διάρκεια του φθινοπώρου, όσο και η πρωτοφανής επιδρομή του πράσινου σκουληκιού είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μην καλύψουν το πλαφόν των 200 κιλών ανά στρέμμα που απαιτείται.

Αυτό όμως που γεννά αρκετά ερωτήματα είναι η κωλυσιεργία αφενός μεν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφετέρου των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ στο να δώσουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Σύνηθες φαινόμενο με τις παραπάνω υπηρεσίες που σχεδιάζουν επί χάρτου και δεν μπορούν να καταλάβουν έστω και την ύστατη στιγμή ότι χωρίς τους Γεωτεχνικούς στο Υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται ούτε οι αγρότες να δουν καλύτερες μέρες, ούτε ο πρωτογενής τομέας να παράγει.

Κύριοι, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις του. Και αυτό μπορεί να υλοποιηθεί εφαρμόζοντας μία συγκεκριμένη και σωστή αγροτική πολιτική που δεν είναι άλλη, από το να δοθεί σε όλους τους αγρότες ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Κώστας Πατσιαλής

Δήμαρχος Παλαμά
Διαβάστε Περισσότερα » »

Δείτε τον μισθό των δημάρχων…


Μισθό 2.941 ευρώ μηνιαίως λαμβάνουν οι δέκα δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων μετά και τις τελευταίες περικοπές, απαντά η ΚΕΔΕ στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος γνωστοποίησε τις λίστες των δημοσίων λειτουργών που αμείβονται με περισσότερα από 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ οι καθαρές αποδοχές των δημάρχων διαμορφώνονται ως εξής: 10 δήμαρχοι σε δήμο με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων λαμβάνουν 2.941 ευρώ, 161 δήμαρχοι σε δήμο πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους λαμβάνουν 2.353 ευρώ και 154 δήμαρχοι σε δήμο με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων λαμβάνουν 1.765 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » »

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεκάλεπτη συνομιλία Σαμαρά με Καραμανλή


Δέκα λεπτά χαμηλόφωνης συζήτησης είχαν χθες στα έδρανα της Βουλής ο νυν με τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αρκετά για να... καταδείξει το πόσο υπολογίζει ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του προκατόχου του, αφενός και αφετέρου το πόσο υπολογίζει το κεφάλαιο Καραμανλής μεταξύ των οπαδών και ψηφοφόρων του κόμματος. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλησίασε το έδρανο στο οποίο καθόταν ο Κώστας Καραμανλής. Οι δύο άνδρες που είχαν να μιλήσουν από το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά και για την τακτική που θα πρέπει να τηρήσει ο κ. σαμαράς απέναντι στους διαφωνούντες που ο ένας μετά τον άλλο επανακάμπτουν στο κόμμα, αφού ψήφισαν τα επιμέρους θέματα με τους εφαρμοστικούς νόμους που απαιτείται για την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

Η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, και μάλιστα, μπρος στα μάτια του συνόλου των βουλευτών του κόμματος και όλων όσοι έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαχωρίσει τη θέση τους, αποσκοπούσε και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πρόσκλησης που έχει απευθύνει προς τα στελέχη που κινούνται στον δεξιό πολιτικό χώρο, ώστε να επιτευχθεί, υπό καλύτερους όρους και προϋποθέσεις, ο στόχος της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.
Είναι άλλωστε γνωστό πως μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και ένα σημαντικό τμήμα τους ευχαρίστως θα ακολουθούσαν τις όποιες επιλογές του, κάτι που ασφαλώς γνωρίζει τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και οι συν αυτό.
dailynews24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » »

Σπ. Ταλιαδούρος: «Να παραμείνει η 60 ΜΕ στην Καρδίτσα γιατί πληροί σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και διαθέτει έμπειρο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ενόψει της προωθούμενης αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς, ζητά τη διατήρηση και παραμονή της 60 ΜΕ στην Καρδίτσα γιατί πληροί σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και διαθέτει έμπειρο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που δύναται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που πιθανόν προκύψουν από την προσθήκη νέων μονάδων ΕΜ.

Ειδικότερα, στο διάβημα του ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αναφέρει:
«
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν οι 60 ΜΕ στην Καρδίτσα, 61ΜΕ στα Φάρσαλα και η 62ΜΕ στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της προωθούμενης αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς προωθείται η πρόταση συγχώνευσης των 60 και 62 ΜΕ στην 61
ΜΕ Φαρσάλων.
Με το διάβημα μου αυτό, θα ήθελα, να σας προτείνω τη διατήρηση της

60ΜΕ Καρδίτσας και της 61ΜΕ Φαρσάλων με έδρα την Καρδίτσα, αφού το νέο διοικητήριο της 60 ΜΕ, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011
στο Στρατόπεδο «Θωμά Νικήτα (Μούτζια)» α) στεγάζεται πλέον σε εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις κτιριακές και υλικοτεχνικές προϋποθέσεις, που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας β) βρίσκεται σε κομβικής – σημασίας θέση της Δ. Θεσσαλίας που εξυπηρετεί την άμεση προώθηση υλικού και προσωπικού σε περίπτωση επιστράτευσης γ) στελεχώνεται από το απαραίτητο και έμπειρο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που δύναται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που πιθανόν προκύψουν από την προσθήκη νέων μονάδων ΕΜ.
Επιπλέον, όπως προκύπτει και από το έγγραφο του Δήμου Καρδίτσας, που σας επισυνάπτω για την πληρέστερη ενημέρωση σας, έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου «ΚΙΟΥΣΗ

και υπάρχουν νέες αποθήκες στο ΡΟΥΣΣΟ.
Αντιθέτως η
61
ΜΕ στα Φάρσαλα, είναι αποδυναμωμένη από προσωπικό και οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και ως εκ τούτου μη λειτουργικές.
Στο πλαίσιο αυτό, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να εξετάσετε τη δυνατότητα διατήρησης της

60
ΜΕ Καρδίτσας.»
http://www.karditsanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » »

"Χελιδονίσματα" και φέτος την πρώτη μέρα της Άνοιξης στον Παλαμά


«Μάρτης ήρθε, καλώς μας ήρθε, η χελιδόνα έρχεται…», τραγούδησαν τα παιδιά στον Παλαμά, καλωσορίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο το Μάρτη και τον ερχομό της άνοιξης, που θα φέρει το ξύπνημα της φύσης από τη χειμερινή νάρκη, για να καρπίσει και πάλι η γη…

Ομάδες παιδιών, με τις «χελιδόνες» τους σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία στις γειτονιές του Παλαμά, συναισθήματα που είναι αναγκαία στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Κάποιες από τις ομάδες των καλανδιστών πέρασαν και από το δημαρχείο, τραγουδώντας στο δήμαρχο κ. Πατσιαλή, στη δημοτική Αρχή και στους υπαλλήλους.

Έθιμο καλά ριζωμένο, στον Παλαμά, κάθε 1η Μαρτίου, τα μικρά αγόρια, κρατώντας τις χελιδόνες - περίτεχνες ξύλινες κατασκευές με τα ομοιώματα του χελιδονιού- γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας τα «χελιδονίσματα», καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο την άνοιξη, τα χελιδόνια και τα άλλα αποδημητικά πουλιά που επανέρχονται στον τόπο μας και προαναγγέλλοντας την αναγέννηση τη φύσης.

Τα «χελιδονίσματα» είναι ένα έθιμο που το συναντάμε και στην ελληνική αρχαιότητα αλλά και στους βυζαντινούς χρόνους. Σχεδόν απαράλλαχτο έφτασε έως τη σύγχρονη Ελλάδα και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας μας…
Διαβάστε Περισσότερα » »

Αποφάσεις Δ.Σ. Παλαμά στη συνεδρίαση στο Προάστιο




Στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Προαστίου συνεδρίασε, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθους δημοτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, όπου συζήτησε και έλαβε αποφάσεις στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Συγκεκριμένα, το σώμα αποφάσισε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

1. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η ορθή επανάληψη των υπ’ αριθμ. 247/2011 και 248/2011 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Επίσης, έγινε αποδεκτή η παραίτηση των προέδρων του ΔΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά» (ΔΟΠΑΠΑΠ) και «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παλαμά» (ΔΗΚΕΠΑ). Το σώμα αποδέχτηκε τον ορισμό των νέων προέδρων από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή: Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ ορίστηκε ο κ. Απ. Τσερέπης και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ ο κ. Θ. Τατσιός-Πέτρου.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η έκθεση πεπραγμένων οικονομικού έτους 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την οποία εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πάτας.

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την αποδοχή και κατανομή του ποσού 42.306 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολείων του δήμου Παλαμά.

5. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή που θα ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου που θα επιλεγεί για τη στέγαση του ΚΑΠΗ της Τ.Κ. Ιτέας. Ενδέχεται να μισθωθεί εκ νέου το κτίριο που στεγάζει σήμερα το ΚΑΠΗ, το οποίο (κατά την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Λιάχανου) πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

6. Συζητήθηκε το αίτημα του παραρτήματος νομού Καρδίτσας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για κατασκευή μνημείου στην Ιτέα, στον τόπο που είναι θαμμένοι σε ομαδικό τάφο 22 πεσόντες σε μάχη κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου Ιτέας, με το αιτιολογικό της ενδεχόμενης αναμόχλευσης εμφυλιοπολεμικών παθών και διχασμού της τοπικής κοινωνίας.

7. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και συζήτησε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου ήταν στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος κ. Πάτας μέχρι τώρα η μεταφορά των μαθητών ήταν άψογη, δεν υπήρξε κανέναν πρόβλημα. Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, ενημέρωσε το σώμα για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία δίδεται παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών των Περιφερειών από 1η Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου 2012. Που σημαίνει ότι ουσιαστικά την αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών αναλαμβάνουν οι δήμοι από την επόμενη σχολική χρονιά.

8. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και πήρε αποφάσεις επί σειράς αιτημάτων δημοτών και τοπικών συμβουλίων.
http://www.karditsalive.net
Διαβάστε Περισσότερα » »

Ρίο θύμιζε το καρναβάλι του Παλαμά !




Την απόλυτη επιτυχία γνώρισε και το φετινό Καρναβάλι στον Παλαμά, καθώς σε σχέση με την περσινή διοργάνωση παρουσίασε και περισσότερα άρματα και περισσότερους καρναβαλιστές, ενώ και ο αριθμός των επισκεπτών ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος…
Εκτός όλων των παραπάνω θετικών στοιχείων, ο απολογισμός του Καρναβαλιού του Παλαμά για το 2012 έχει να παρουσιάσει και μειωμένο κοστολόγιο, καθώς τα βασικά έξοδα καλύφθηκαν από τους χορηγούς του Καρναβαλιού.
Το Καρναβάλι παρουσίασαν η γνωστή γυμνάστρια Σοφία Παθέκα και ο κλόουν Κίκο.
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Καρναβαλιού Παλαμά, που ορίστηκε από τον ΔΟΠΑΠΑΠ για τη φετινή διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, «ευχαριστεί και δημοσίως όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του διευρυμένου δήμου Παλαμά για τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης τα γυμνάσια και λύκεια του Παλαμά και της Ιτέας, που έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, που με το χιούμορ και το ατελείωτο κέφι τους ζωντάνεψαν την καρναβαλική παρέλαση. Η συμμετοχή όλων ήταν καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη διοργάνωση του καρναβαλιού».
Ο βροχερός καιρός κατά τη διάρκεια της Καθαρής Δευτέρας, δεν βοήθησε τους κατοίκους της περιοχής να γιορτάσουν όπως έπρεπε τα Κούλουμα και να πετάξουν τον χαρταετό τους. Παρ’ όλα αυτά, τηρήθηκε το έθιμο με προσφορά της παραδοσιακής φασολάδας, λαγάνας και νηστίσιμων εδεσμάτων, στον Παλαμά, την Ιτέα, το Βλοχό, τη μεταμόρφωση, το Μάρκο, την Αγία Τριάδα, τα Καλυβάκια, κ.ά.

Οι χορηγοί του Καρναβαλιού

Η Επιτροπή Καρναβαλιού, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν (είτε με προσφορά εργασίας, υλικών, κ.λπ. είτε με προσφορά χρημάτων) στην επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού. Συγκεκριμένα:

Το κατάστημα Νυφικών «ΕΛΕΝΑ» που βρίσκεται στην Καρδίτσα προσέφερε το νυφικό της Βασίλισσας του Καρναβαλιού.


- Το Ινστιτούτο «MEDI BEAUTY» της Χριστίνας Γκούλιου επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Βασίλισσας.


- Το χτένισμα είναι προσφορά του κομμωτηρίου της Μαρίας Μπλούφα το οποίο επιμελήθηκε η Λίλια Πατούνη.

Χορηγοί των καρναβαλικών βραβείων:
Το 1ο βραβείο αρμάτων-πεζοπόρων είναι χορηγία του κρεοπωλείου «Παλαμιώτικο» του κ. Χρήστου Σακελλαρίου.
Το 2ο βραβείο αρμάτων-πεζοπόρων είναι χορηγία του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά.
Το 3ο βραβείο αρμάτων-πεζοπόρων, καθώς και επιπλέον έξοδα του Καρναβαλιού, καλύφθηκαν από χορηγίες επιχειρηματιών και φίλων του Καρναβαλιού.

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά και οι υπόλοιπες χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων του δήμου Παλαμά για την κάλυψη των αναγκών του Καρναβαλιού:
Αδαμάκος Γεώργιος – ΠΡΟΠΟ
Ακρίβος Θέμης – Ηλεκτρικά είδη
ΑΝΕΤ Θεσσαλίας ΚΕΝΤΡΙ ΑΕΒΕ, Πέτρου Απόστολος
Βαρδάκας Χρήστος – Καφενείο
Γαλάνης Απόστολος – Φαρμακείο
«Γερμανός» - Τσιακατούρα Ιωάννα
Γκαρνάρας – Κρεοπωλείο
Διδάγγελος Ιάσων – Προσεχώς Κρεοπωλείο Παλαμά
Ζαφείρης Αθανάσιος – Αγροεφόδια
Θεοδωροπούλου Ξανθή – Συμβολαιογράφος
Καραλής Αχιλλέας – Μηχανολόγος-μηχανικός
Κατής Ευάγγελος - Αγροεφόδια
Λιάπης Ηλίας - Ίντερνετ-καφέ
Μαγαλιός Διονύσιος - Καφενείο
Μαντές Ιωάννης – Διπλό Καφέ
Μουτσανίδης Βύρων – Ταβέρνα Πευκάκια
Μπαλαντίνας – ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ στην Ιτέα Καρδίτσας
Μπαλαντίνας Δημήτριος – Σούπερ μάρκετ Ιτέα Καρδίτσας
Μπαλαντίνας Δημήτριος και Σία ΕΕ, Γενικός αντιπρόσωπος PERFETTI & JACOBS σε όλη τη Θεσσαλία και CHIPITA στο νομό Καρδίτσας
DIVERSO – καφέ
Ντίνας Μιλτιάδης – Τυπογραφείο
Παπαβασιλείου και Σία ΟΕ
Παπαδόπουλος Δημήτριος – Γεωργικό Κέντρο
Παπαθανασίου Δήμητρα – Πλακάκια Είδη Υγιεινής
Πάσχος Γεώργιος – Καφέ ΝO LIMIT & club WHY NOT
Πατούνη Βασιλική – Παιδικά ρούχα και παπούτσια
Ράγιας Δημήτριος – Παλαμαϊκή ΑΕ Λευκά είδη
Σώκλας Βασίλειος – Καφέ ουζερί
Τζιώτα Αφοί ΟΕ – «morfeo» Λευκά είδη
Τζιώτας Βάιος – Τεχνική εταιρία
Τσερέπης Παύλος – Ελαστικά
Τσίρας Βασίλειος – Ταβέρνα
Και άλλοι φίλοι του Καρναβαλιού.
Διαβάστε Περισσότερα » »