Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δήμος Παλαμά: Μόνο για Άγ. Δημήτριο, Πέτρινο και Συκεώνα τα δωρεάν τρόφιμα


Σε τρία χωριά μόνο του Δήμου Παλαμά οι κάτοικοι θα μπορούν να δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα ύστερα από διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Πρόκειτα για τι κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Πετρίνου και Συκεών που χαρακτηρίζονται ως μειονεκτικές γεωργικές περιοχές κατά την έννοια της οδηγίας 75/268/ΕΟΚ(Ελλάς) (81/645/ΕΟΚ) και των οποίων οι άποροι δημότες μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν διανομής τροφίμων μέχρι τις 28 Μαρτίου 2012.

Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Καθημερινότητας του δήμου Παλαμά, στο τηλέφωνο 24443-50111.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου