Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι στο Δήμο Παλαμά!"


Συνεχίζει το έργο της η «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» της ΔΕΗ στον Παλαμά, παραλαμβάνοντας από τους πολίτες τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι (ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων).


Κανένας πολίτης - κάτοικος της περιοχής του δήμου Παλαμά δεν πτοήθηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του οποίου σε μια προσπάθεια να αγνοηθεί και συγκαλυφθεί η απόφαση του ΣτΕ, συνεχίζουν την επίθεσή τους από τα μέσα ενημέρωσης, όπου με διάφορες δηλώσεις προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο που αντιδρά στα χαράτσια να κάνει πίσω και να συρθεί στην πληρωμή του συγκεκριμένου ειδικού τέλους.


Παρ’ όλα αυτά, όπως δείχνει η καθημερινή προσέλευση στα σημεία που παραλαμβάνονται τα σχετικά δικαιολογητικά (Αγροτικός σύλλογος Παλαμά, Δημαρχείο) ο κόσμος που δεν πληρώνει το χαράτσι, αντί να μειωθεί, αυξάνεται συνεχώς! Καταναλωτές ρεύματος που στον προηγούμενο λογαριασμό πλήρωσαν και το χαράτσι, στους λογαριασμούς που λήγουν αυτές τις μέρες αρνούνται να το πληρώσουν.


Ο πανικός στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του ιδίου του υπουργού κ. Βενιζέλου, τους έχει οδηγήσει σε δηλώσεις που αντιφάσκουν, ανακοινώσεις που έρχονται σε σύγκρουση με προηγούμενες αποφάσεις τους, δηλώσεις που κοντράρονται με εκείνες στελεχών της ΔΕΗ. Ο πανικός των «υπευθύνων» στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, είναι εμφανής τις τελευταίες ημέρες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου στέκονται ανίκανοι να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι ακριβώς έχουν αποφασίσει. Ένας πανικός που μεγαλώνει με την απόφαση κατά τόπους καταστημάτων της ΔΕΗ, που δέχονται εξοφλήσεις λογαριασμών χωρίς το χαράτσι!!


Όλα τα παραπάνω, έχουν δημιουργήσει ένα μπάχαλο που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους πολίτες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν το χαράτσι. Παρόλα αυτά, οι πολίτες «δεν μασάνε», ούτε έχουν «πελαγώσει» με όσα ακούνε!


Η «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του δήμου Παλαμά καλεί τους κατοίκους της πόλης και των χωριών ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου Παλαμά, να μην πληρώσουν το χαράτσι και να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:


Να πληρώσουν την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος σε ΑΤΜ (ή σε κατάστημα που συνδέεται ηλεκτρονικά με τράπεζα) και στη συνέχεια να φέρουν φωτοτυπίες του λογαριασμού, της απόδειξης εξόφλησης και της αστυνομικής ταυτότητας, είτε στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά (6-8μμ) είτε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά (10-12πμ), δίπλα στην είσοδο του Δημαρχείου. Εκεί θα συμπληρώσουν και την αίτηση – δήλωση ότι δεν δέχονται να πληρώσουν το χαράτσι και εξοφλούν μόνο το ρεύμα, το δήμο και την ΕΡΤ…


Όλα τα δικαιολογητικά θα παραδοθούν στη ΔΕΗ (όπως έγινε και με τους προηγούμενους λογαριασμούς) και παράλληλα θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα στη ΔΕΗ για να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του Δήμου Παλαμά
http://www.karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου