Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ημερίδα στον Παλαμά με θέμα: "Ανατροφή και Προσωπικότητα Παιδιών και Εφήβων


Ο ρόλος των γονιών δεν περιορίζεται μόνο στην ικανοποίηση των βιολογικών αναγκών των παιδιών αλλά εκτείνεται και στην ανατροφή και διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Επιπλέον η διαπαιδαγώγηση που δέχεται ένα παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του συμβάλλει καθοριστικά αφενός στη διάπλαση της προσωπικότητάς του και αφετέρου στον καθορισμό της συμπεριφοράς του, ακόμη και κατά την ενήλικη ζωή του. Οι γονείς πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις για την ανατροφή των παιδιών, να προετοιμάζονται για τα ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για αρμονική συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα παιδιά, Η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, επηρεάζει όχι μόνο την σχέση που θα έχουν με τα παιδιά αλλά και ολόκληρη την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να υποστηρίξει το ρόλο των γονιών και να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να αναπτύξει τόσο τις κινητικές του ικανότητες όσο και τις νοητικές του δυνατότητες. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά, με θέμα: «Ανατροφή και Προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα είναι:

11:00 - 11:10. Αφιέρωμα στην παιδίατρο Ριψιμέ Ντερμπεντεριάν

11:10 - 11:50. «Ο ρόλος της ανατροφής στην ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων». Ελευθέριος Μουτσάνας, Παιδίατρος.

11:50 - 12:30. «Η επίδραση του διαδικτύου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας παιδιών και εφήβων». - Τριβάρα Ευανθία, Παιδίατρος.

12:30 - 13:00. Συζήτηση.

Τα θέματα της ανατροφής και της προσωπικότητας των παιδιών και των εφήβων είναι πολύ σημαντικά για τους γονείς. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν γι αυτά. Η συμμετοχή όλων των γονιών, αντρών και γυναικών είναι αναγκαία.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ «ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ».
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.Α. ΠΑΛΑΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΜΑ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΛΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου