Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Για την εξέλιξη των έργων στο νομό Καρδίτσας ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης


Σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο τον γεν. δ/ντη της Περιφέρειας Κώστα Μέγα και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατασκευαστές και τους εργαζομένους και να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών.


Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Δίνουμε καθημερινά τη μάχη ανοίγοντας νέα μέτωπα έργων στηρίζοντας την πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια την τοπική κοινωνία. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους κατασκευαστές των έργων ώστε να μπορέσουν αυτά να προχωρήσουν σύντομα και να αποδοθούν στους πολίτες».


Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το 1ο Λύκειο και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, τα έργα ενίσχυσης κεντρικού και βορείου κλάδου δικτύου ύδρευσης της Καρδίτσας, τα έργα της παράκαμψης Αρτεσιανού-Ριζόβουνου και τα έργα στην επαρχιακή οδό Λάρισας - Καρδίτσας. Παράλληλα προέτρεψε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους μελετητές αλλά και τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν υλικά και εξαρτήματα ελληνικής προέλευσης σε υδραυλικά έργα και έργα οδοποιίας. «Σε μια δύσκολη στιγμή που πολλές εγχώριες εταιρίες κλείνουν, οφείλουμε να στηρίξουμε ελληνικές τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες και τις ελληνικές θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Νωρίτερα το πρωί ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε με διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. «Σε ένα αρνητικά οικονομικό περιβάλλον τα στελέχη μας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, και παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 220 υπάλληλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έφυγαν από τις υπηρεσίες είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω της εφεδρείας, εντούτοις παράγεται σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό έργο».


Κατόπιν ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση πεδινού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας" προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (με ΦΠΑ).


Το έργο προβλέπει τη συντήρηση και βελτίωση των οδοστρωμάτων στα τμήματα του οδικού δικτύου που βρίσκονται στους δήμους Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων. Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτική επιχείρηση «Μάντζιος Τεχνική Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης δημοπρασίας 67%.


Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους πόρους που εξοικονομούμε από τις εκπτώσεις των έργων και να δημοπρατούμε νέα έργα, που είναι αναγκαία για τον τόπο. Με την εργολαβία αυτή βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».


Οι οδικοί άξονες στους οποίους θα γίνουν εργασίες είναι:

- Μακρυψώρι – Ψαθοχώρα
- Κοσκινά – Παλαμά
- Παλαμά – Μεταμόρφωση
- Κυψέλη – Αμπελώνας – Φύλλο
- Ορφανά – Λεύκη – Όρια Νομού
- Ανώγι – Σοφάδες
- Καρδίτσα – Μητρόπολη
- Μοσχάτο – Τσαρδάκι
- Παλιό Κύκλωμα Ι.Μ. Κορώνας – Μεσενικόλα
- Κέδρος – Λουτρά Σμοκόβου
- Μουζάκι – Πευκόφυτο
- Μουζάκι προς Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου