Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Παπαλού στα εγκαίνια του Παντοπωλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με χρόνια προβλήματα της περιοχής μας, φέρνουν δυστυχώς καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.
Η Εκκλησία μας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Κύριλλου επιτελεί ένα πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας με τη λειτουργία των Σπιτιών της Αγάπης στην Καρδίτσα και τους άλλους δήμους, αλλά και με τη δράση των φιλόπτωχων ταμείων των ενοριών και τη λειτουργία των ευαγών ιδρυμάτων της.
Ως Δήμος Καρδίτσας αναγνωρίζουμε τον κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και θέλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το έργο της.
Γι’ αυτό και συμπράττουμε με την Εκκλησία μας στην ίδρυση και λειτουργία του «Παντοπωλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που θα μπορεί να παρέχει αναγκαία είδη διατροφής σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους.
Το Παντοπωλείο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δεν είναι όμως μόνο μια προσπάθεια υποστήριξης των απόρων. Είναι μια δράση αλληλεγγύης και προσφοράς με στόχο τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που υποφέρει και που η ελπίδα του στρέφεται σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει.
Είναι μια προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής καθότι θα στηρίζεται κυρίως στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων, ιδρυμάτων και ιδιωτών.
Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με παραγωγούς της περιοχής, επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι με ευχαρίστηση θα στηρίξουν την πρωτοβουλία μας.
Θέλω με την ευκαιρία να καλέσω όλους, όσοι μπορούν να υποστηρίξουν με προσφορές τους τη λειτουργία του Παντοπωλείου, να μην διστάσουν να το κάνουν και να ξέρουν ότι η προσφορά τους «θα πιάσει τόπο».
Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιτακτική ανάγκη, να δείξουμε πως είμαστε Άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου