Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αναφορά Τσιάρα στον Υπουργό Υγείας για το ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας


Αναφορά, για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας, με άμεσες και πολλαπλές συνέπειες στην λειτουργία και την επίτευξη του τόσο σημαντικού έργου του, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του ν. Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τσίαρας.


Σύμφωνα με Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Κέντρου είναι σοβαρές οι ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθίσταται αδήριτη η ανάγκη να στελεχωθεί το ΚΕΠΕΠ με ειδικότητες άμεσα συνυφασμένες με την φροντίδα των παιδιών που φιλοξενεί, όπως αυτή του παιδιάτρου, ώστε να μπορέσει το Κέντρο να προσφέρει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αρμόζει στον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας του. Ταυτόχρονα εκφράζονται ανησυχίες για την τύχη, τόσο της λειτουργίας του κέντρου ως προνοιακό ίδρυμα, αλλά και για την τύχη του υπηρετούντος προσωπικού, μετά την επικείμενη μεταφορά του στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και τις περικοπές των κονδυλίων, που αφορούν την πρόνοια.


Με την αναφορά του ο κ. Τσιάρας επισημαίνει τα εν λόγω προβλήματα και ζητά από το Υπουργείο να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν λύση τους, αλλά και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας και της προσφοράς του σε έναν τόσο ευαίσθητο δημόσιο αγαθό, όπως είναι της υγείας και μάλιστα παιδιών που χρήζουν ειδικής μέριμνας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου