Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αντιπολίτευση Δήμου Παλαμά: "Τα στοιχεία που λένε την αλήθεια"


Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του Δημάρχου Παλαμά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μετά την αποκάλυψη, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, του ζητήματος της παραποίησης αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί για μια υπεύθυνη απάντηση, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, ένα αλαλούμ ανακοινώσεων, μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, από την πλευρά της δημοτικής παράταξης που κρατά στα χέρια της τις τύχες του Δήμου Παλαμά.

Βλέπουμε αρχικά την ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που προσπαθεί να πείσει (ποιόν άραγε;) ότι περίπου «δεν τρέχει τίποτα» και πως όλα οφείλονται σε ένα…απλό λογιστικό λάθος.

Βλέπουμε ύστερα το Δήμαρχο να ανακοινώνει, ανατρέποντας τον ισχυρισμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις των προέδρων του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. και της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ.

Γιατί ζήτησε παραιτήσεις αν δεν υπάρχει πρόβλημα; Ζήτησε παραιτήσεις για ένα αθώο λογιστικό λάθος;

Τέλος, από το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π., είδαμε όλοι, τι πήρε ο Δήμαρχος…

Με έκπληξη είδαμε κι εμείς, τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. να τους αδειάζει όλους και με περισσό θράσος να λέει ότι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Νομικού αυτού Προσώπου, «προσφέροντας τις υπηρεσίες του»…, βέβαια από μία άποψη καλά κάνει γιατί προσπαθούν να του τα φορτώσουν όλα επάνω του ενώ αντίθετα οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί.

Ο έλεγχος έχει ξεφύγει πλήρως. Ο Δήμαρχος άγεται και φέρεται από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει.

Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα. Η πραγματικότητα είναι ότι σύμφωνα με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, στις υπ’ αριθμ. 247/2011 και 248/2011 αποφάσεις του Δ.Σ. που αφορούν στην καταβολή εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου – αποζημίωση μελών του Δ.Ν.Π.Δ.Δ, προσδιορίζεται η μηνιαία αποζημίωση των προέδρων του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. και της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ., στα 600 Ευρώ. Οι ίδιες αποφάσεις αναρτήθηκαν παραποιημένες στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και εμφανίζονται, η μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π., στο ποσό των χιλίων ογδόντα δύο ευρώ και πενήντα δύο λεπτών (1.082,52€) και η μηνιαία αποζημίωση για την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. στο ποσό των χιλίων είκοσι οχτώ ευρώ και ογδόντα ενός λεπτών (1.028,81€).

Παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Τόση άγνοια; Ίσως μόνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε τις κυρώσεις, γιατί στο τελευταίο συμβούλιο, όπου σαν Δημοτική Παράταξη αναδείξαμε το τεράστιο πρόβλημα, σπεύδοντας να αδειάσει τον Δήμαρχό του, του είχε πει επί λέξει: Δήμαρχε εσύ υπέγραψες…..(σ΄ αυτή την απάντηση βέβαια φαίνεται και το μεγαλείο του ανδρός). Αλλά μια απόφαση που από 600 ευρώ γίνεται 1082,52 ή 1028,81 δεν την παραποιεί ούτε ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. ούτε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ αλλά ούτε και η οικονομική υπηρεσία. Όποιος ισχυρίζεται αυτά, μάλλον απευθύνεται σε άτομα με μειωμένη αντίληψη. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε 600 ευρώ σαν αποζημίωση και ο μεν ένας πρόεδρος έπαιρνε 1082,52 η δε άλλη 1028,81 ευρώ. Από τον Ιούνιο του 2011 που ελάμβαναν αυτόν τον μισθό, άραγε δεν είχαν αντιληφθεί αυτό το περιβόητο πλέον «λογιστικό λάθος»;

Να σημειώσουμε εδώ πως σε κανένα σημείο, ούτε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε στις παραποιημένες αποφάσεις, γίνεται πουθενά λόγος για «καθαρές» ή «μεικτές» αποδοχές. Όπως όλος ο κόσμος ξέρει ο μισθός είναι ένας και μοναδικός και η πραγματικότητα είναι πως από τα ταμεία του Δήμου κάθε μήνα έφευγαν 1082,52 και 1028,81 ευρώ. Η κίνηση δε να επιστραφούν τα επί πλέον χρήματα, ουδόλως απαλύνει την πράξη, απλά είναι κίνηση αντιπερισπασμού.

Αγαπητοί συνδημότες, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 28/02/2012, ο Δήμαρχος, απαθής, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να μας δείξει ότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Η στάση αυτή μας δημιουργεί διάφορες σκέψεις και μας οδηγεί σε πολλά συμπεράσματα.

Εμείς, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, συναισθανόμενοι το χρέος μας απέναντί σας, επισκεφθήκαμε σήμερα την εποπτεύουσα αρχή του Δήμου μας και της παραδώσαμε, όπως οφείλαμε, όλα τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας. Από δω και στο εξής οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει. Σε σας θα λογοδοτήσουν στις επόμενες εκλογές.

Παλαμάς 28/02/2012

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης Παλαμά

Παπακυρίτσης Κωνσταντίνος

Σακελλαρίου Γεώργιος

Νοτόπουλος Ευάγγελος

Δασκαλόπουλος Κωνσταντίνος

Μοσχόπουλος Απόστολος

Γαγάτσης Ευθύμιος

Τσίντζας Αθανάσιος

Τσιμπούκας Γεώργιος

Ρεβενήσιου Αγγελική
http://www.karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου