Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Π. Σιούφας: "Για την νέα Ελλάδα"


Η πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα στο πιο κρίσιμο σημείο της μεταπολεμικής τουλάχιστον περιόδου. Μετά από 50 χρόνια ανόδου του επιπέδου της ζωής των Ελλήνων και γενικώτερης προόδου σε όλα τα επίπεδα, οι Έλληνες βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση που ίσως οι συνέπειές της είναι ακόμη άγνωστες και που τίποτε δεν αποκλείει να είναι καταστροφικές.

Την δύσκολη αυτή στιγμή φαίνεται να υπάρχει μια ελπίδα, ότι μπορούμε να γλυτώσουμε την τραγωδία, αρκεί βέβαια η διαχείριση των πραγμάτων της χώρας μας να μην έχει καμμία σχέση με το παρελθόν είτε το κοντινό είτε το απώτερο.
Οι εκλογές που φαίνεται ότι θα γίνουν τον Απρίλιο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία που δίνεται στον λαό, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Είναι αναγκαίο να γίνει αντιληπτό ότι τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, ότι η Ελλάδα πρέπει επί τέλους να βρει ένα νέο βηματισμό, εντελώς διαφορετικό απ’ αυτόν που μέχρι τώρα ακολουθούσε.
Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στους ανίκανους, στους διεφθαρμένους, στους ανήμπορους, στους άπιστους, στους ολίγους, στους εκφραστές του σάπιου χθες.
Δεν μπορεί να αποτελέσουν πολιτικό προσωπικό, αυτοί που συναγελάζονται με την διαπλοκή, αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν δημόσιες θέσεις και πλούτισαν.
Δεν μπορεί να υπάρξουν ξανά στο πολιτικό σκηνικό αυτοί που μας οδήγησαν στο ολέθριο σήμερα, αυτοί που δεν δουλεψαν ποτέ, οι γόνοι και οι επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.
Πρέπει αυτοί που θα ζητήσουν την ψήφο του λαού να έχουν τα εχέγγυα, ότι δεν θα είναι ίδιοι με τους διαχειριστές του χθες, δεν θα είναι διαπλεκόμενοι, ούτε επιλήσμονες του καθήκοντος, ούτε θα βλέπουν το βουλευτικό αξίωμα σαν μέσο πλουτισμού ή σαν μέσο βιοπορισμού.
Θα είναι πραγματικά μάταιες οι θυσίες του λαού αν δεν γίνει στο πολιτικό προσωπικό η μεγάλη ανατροπή, η μεγάλη αλλαγή.
Οι τόσο πια αναγκαίες για τον τόπο εκλογές πλησιάζουν, η ευκαιρία για το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας έρχεται.

Παύλος Β. Σιούφας
Δικηγόρος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.
Νομού Καρδίτσας

Υ.Σ. Αναρωτιέμαι, γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός δεν βρήκαν ούτε μια λέξη ευχαριστίας να πουν για τον κόσμο, που το Σάββατο ξεχύθηκε σε πόλεις όλου του πλανήτη, ζητώντας αλληλεγγύη και σεβασμό για την Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου