Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αιμοδότες Παλαμά: Εκδήλωση για την σημασία της αιμοδοσίας




Το επίπεδο Αιμοδοσίας μιας χώρας χαρακτηρίζεται από το επίπεδο του Εθελοντισμού της. Η προσπάθεια οργάνωσης και διατήρησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους Εθελοντές Αιμοδότες, στους ανθρώπους που μέσα από την προσφορά τους, εμπνέουν όλους εμάς να συμμετάσχουμε στο έργο τους.

Η αιμοδοσία όπως αναφέρουμε συχνά αποτελεί την πιο μεγάλη, την πιο ασύγκριτη αλτρουιστική πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. Ο αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά, στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Ο εθελοντισμός αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής. Πραγματικά εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.


Ο Εθελοντής Αιμοδότης δίνοντας λίγο αίμα αισθάνεται την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του, σώζοντας μια ζωή και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα. Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι πράξη ιερή και εκφράζει τα υψηλά ανθρωπιστικά και ευγενικά αισθήματα του ατόμου. Πρέπει η εθελοντική αιμοδοσία να ανέβει ψηλά στη συνείδηση των ανθρώπων και κυρίως των νέων.

Ο Σύλλογος στην προσπάθειά του να ενημερώσει τα μέλη του , τους φίλους και τους αυριανούς αιμοδότες, οργανώνει εκδήλωση για την αιμοδοσία. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γιατρός Αθανασίου Κώστας, διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Οι αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους και οι μελλοντικοί αιμοδότες να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. Επίσης θα γίνει και η κοπή πίτας του συλλόγου.

Καλούνται όλοι να συμμετέχουν. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν. Ο Σύλλογος είναι πάντα στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη. (τηλ.: 6974430797, 6977995067, 6974978776)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΛΑΜΑ

http://www.karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου