Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τσιάκος: Οι καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους


Σύσκεψη για τη λειτουργία της τοπικής αγοράς, εν όψει του Πάσχα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην αίθουσα συσκέψεων της Περ. Ενότητας Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών (Δήμαρχος Αργιθέας κ. Καναβός, Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ Μαρκινός, Αντιδήμαρχος Παλαμά κ Πάττας) ο Περ. Σύμβουλος κ Ορ. Ψαχούλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Βύρων Παππάς, ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ Πρίτσας, εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Καρδίτσας, Παλαμά και Μουζακίου, εκπρόσωπος της ΑΝ.ΚΑ εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που λειτουργούν στο χώρο της αγοράς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται με τη λειτουργία της.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ Β. Τσιάκος, στόχος της σύσκεψης ήταν να προγραμματιστούν οι απαραίτητες ενέργειες, που θα τονώσουν όσο γίνεται τη ζήτηση και θα προτρέψουν τους καταναλωτές, να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Επίσης δόθηκαν κατευθύνσεις προς τους υπεύθυνους των ελεγκτικών μηχανισμών, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους, για να αποφευχθούν φαινόμενα δυσλειτουργίας της αγοράς, ή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Στα πλαίσια αυτά ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη να τυπωθεί και να μοιραστεί αυτές τις ημέρες ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στους κατοίκους του νομού, που θα τους προτρέπει να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Επίσης μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης, του τοπικού συμφώνου ποιότητας.

«Στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται συμπολίτες μας. Τα χρήματα μένουν στην τοπική αγορά, ενισχύοντας την διαδικασία ανάπτυξης. Παράλληλα τα τοπικά προϊόντα υπερτερούν σε ποιότητα ενώ οι τιμές τους είναι πολύ ανταγωνιστικές. Χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε ότι στη δύσκολη εποχή που περνάμε, οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων φορέων που μετείχαν στη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου