Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Λάζαρος Μακρής Διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας


Δεν υφίσταται καμία συγχώνευση νοσοκομείων, παρά μόνο συνεργασία των δύο νοσοκομείων»,

σημείωσε στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Λάζαρος Μακρής, τονίζοντας ότι το έγγραφο του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου είχε προτρεπτικό χαρακτήρα για τις αυτονόητες συνεργασίες που ήδη υφίστανται σε όλα τα επίπεδα. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μακρή:
Με αφορμή ερμηνείες που δόθηκαν σε σχέση με το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο αναφέρεται σε συνεργασίες μεταξύ Νοσοκομείων έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Δεν υπάρχουν σε αυτό ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε κρυμμένα σχέδια.

Το έγγραφο αναφέρεται σε δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Νοσοκομείων σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, καθώς και σε επίπεδο παροχής Υγείας.

Αυτό τεκμαίρεται μεταξύ των άλλων από τα παρακάτω:

Πρώτον, ο τίτλος αποτελεί από μόνος του πραγματικό τεκμήριο: «Συνεργασία των Νοσοκομείων Γ.Ν. Καρδίτσας και Γ.Ν. Τρικάλων

Δεύτερον, το περιεχόμενο του εγγράφου έχει χαρακτήρα προτρεπτικό, ούτε καν υποχρεωτικό ή πολύ περισσότερο καταναγκαστικό.

Τρίτον, στο έγγραφο περιγράφονται αυτονόητες συνεργασίες οι οποίες γίνονταν κατά το παρελθόν, γίνονται και σήμερα, είτε με την απευθείας συνεννόηση των αρμοδίων μεταξύ των Νοσοκομείων, είτε με την μεσολάβηση της Υ.Πε. Σήμερα λ.χ. θεσμοθετημένα πλέον διενεργούμε κοινούς διαγωνισμούς υπηρεσιών και προμήθειας υλικών, με στόχο το μικρότερο κόστος. Συνεργαζόμαστε σε επίπεδο Χειρουργικών Κλινικών, υποστηρικτικών υπηρεσιών (π.χ. πλυντήρια, σιδερωτήρια), στη Βιοϊατρική Τεχνολογία (κλίβανος, αποστείρωση), στις Ακτινοδιαγνωστικές Απεικονίσεις Μαγνητικού Συντονισμού (Μαγνητικός Τομογράφος), στην αλληλοκάλυψη επειγόντων αναγκών με υγειονομικό υλικό, κ.ο.κ. Από την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεργαστούμε σε θέματα Πληροφορικής κάλυψης των δύο Νοσοκομείων, και σε επίπεδο κάλυψης αμοιβαίων αναγκών σε ζητήματα και έργα που αφορούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες μας.

Τέλος είναι αυτονόητο ότι συνεργασίες που γίνονται επ’ ωφελεία των ασθενών και με μικρότερο κόστος θα πρέπει να είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες από όλους, αλλά να αποτελούν το πραγματικό ζητούμενο. Όλα τα παραπάνω συντελούνται με βάση την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του κάθε Νοσοκομείου. Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξήγησης δίνουμε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο έγγραφο
http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου