Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι επτά υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και της εκλογικής επιτροπής.

Μετά από την εισήγηση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Νίκο Καρατζιά και τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΝ Στέλιο Αναστασόπουλο, ακολούθησε συζήτηση επί των προτάσεων στην οποία συμμετείχαν δεκάδες φίλοι της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς.

Τελικά, επιλέχτηκαν δια βοής, ως υποψήφιοι για τον εκλογικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, οι:


1. Αντωνίου Ηλίας (ασφ. σύμβουλος, ΔΣ ΕΒΕ),
2. Βαρελάς Βάιος (πολ. μηχανικός, Νομ. επιτροπή ΣΥΝ)
3. Κρύος Πάνος (πολ. μηχανικός, ΣΥΡΙΖΑ-Μουζάκι)
4. Μιχαλάκης Νίκος (γιατρός-καρδιολόγος, Νομ. επιτροπή ΣΥΝ),
5. Μουλιάκος Ναπολέων (Επαγγελματική Ένωση, Ενάντια στα χαράτσια-Σοφάδες)
6. Παλιούρα – Ξάνθη Ρένα (Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, Ενάντια στα χαράτσια-Καρδίτσα),
7. Τσιαμαντάς Ηλίας («Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», ΝΕ ΣΥΝ Καρδίτσας).


Επίσης, με επικεφαλής την επί χρόνια αγωνίστρια της Αριστεράς Αλίκη Τσιρογιάννη, συγκροτήθηκε πλατιά ανοιχτή Εκλογική Επιτροπή, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες μέλη και φίλοι, για να δοθεί με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία η κρίσιμη μάχη των επόμενων εκλογών. Εκτιμήθηκε από όλους όσους πήραν τον λόγο ότι τα μηνύματα της κοινωνίας είναι πολύ θετικά. Τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναδειχθεί παράγοντας διεξόδου από την κρίση μέσα από ένα ανοιχτό ενωτικό μέτωπο με βάση τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των σοσιαλιστών που δεν χωρούν οι αξίες, οι ιδέες και τα όνειρά τους στη πολιτική των μνημονίων της υποτέλειας.


Συνοπτικά, από την απόφαση της Συνέλευσης:


Η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτέλεσε πολιτική επιλογή. Η μεθόδευση της πλήρους παράδοσης της χώρας στους δανειστές της αποτέλεσε πολιτική επιλογή. Πολιτική επιλογή ενός διεφθαρμένου και παραδομένου στο δογματικό νεοφιλελευθερισμό, δικομματικού συστήματος εξουσίας.


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού έριξαν τη χώρα στα βράχια, τώρα συνεταιρίζονται για να κουρσέψουν τα απομεινάρια. Έχουν δεσμευτεί και συνυπογράψει Συμφωνητικό εκποίησης της χώρας και κοινωνικής διάλυσης. Μας οδήγησαν ως εδώ δίχως να λογαριάσουν τη λαϊκή βούληση. Ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα, αδιαφορώντας για τις αντοχές της κοινωνίας. Αποφάσισαν για όλους εμάς, χωρίς εμάς. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και όλοι εμείς οι πολλοί, ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς αυτούς. Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, για ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο νομό Καρδίτσας θα πάνε στις πόλεις και τα χωριά με ψηλά την σημαία της Αριστεράς, με πρόταση εξουσίας και με ένα σύνθημα: «ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου